- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преокрет: Суд у Лозани поништио одлуку ФСС за радост у Лазаревцу?

Колубара Лазаревац - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
Суд за спортску арбитражу у Лозани поништио је одлуку Фудбалског савеза Србије о одузимању девет бодова Колубари, сазнаје Спорт клуб. То са собом повлачи промену да Лазаревчани имају повод за славље, јер према најновијим дешавањима остају чланови Суперлиге из које су претходно испали?!
Колубара ће бар до 21. јула остати члан српског фудбалског елитног друштва, када ће бити саопштена коначна одлука.
Оваквим епилогом унета је тотална пометња и хаос у већ конфузни српски фудбал, с обзиром на то да Суперлига која броји 16 чланова, тренутно има 17 клубова.
У случају да коначна одлука буде да се Колубари врате одузети бодови, поставља се питање ко ће испасти и да ли ће „жртва“ бити Радник из Сурдулице, односно да ли ће се поменути клуб преселити у Прву лигу Србије.
Подсетимо, ФС Србије одузео је бодове Лазаревчанима због наводних намештених мечева на шта се клуб жалио прво Дисциплинској комисији која их је одбила у два наврата.
Како Колубара није хтела да се помири с таквим исходом, тврдећи да не постоје чврсти докази да су било шта радили ван терена, поручили су јавности да ће правду потражити на суду за спортску арбитражу у Лозани, што се касније и догодило.
„Суд за спортску арбитражу (CAS) у Лозани донео је одлуку којем је усвојио захтеве ФК Колубара, чиме је суспендовао срамне одлуке дисциплинских органа и наложио ФСС да се уздржи од спровођења таквих одлука. Користим ову прилику да се захвалим адвокатима Филипу Благојевићу и Урошу Балцину на посвећености и одлично обављеном послу“, рекао је председник ФК Колубара Драгиша Урошевић.
Према информацијама до којих је дошао Спорт клуб, та одлука је стопирана, а према томе Колубара за сада остаје члан Суперлиге.
Навијачи Румунија - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
СПОРТ
Румуни платили цену због „Косово је Србија“ усред Приштине – „Морали смо да им кажемо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала