- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Румуни платили цену због „Косово је Србија“ усред Приштине – „Морали смо да им кажемо“

© Фото : DANIEL MIHAILESCUНавијачи Румунија
Навијачи Румунија - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
Косово је Србија, орило се прошлог петка из грла навијача Румуније на стадиону „Фадиљ Вокри“ у Приштини у квалификационом дуелу између такозване државе Косово и Румуније. Избачени су и приведени због тога гостујући навијачи, а по свему судећи у притвору су платили цену због таквог понашања.
Према информацијама које круже на друштвеним мрежама, полицајци су користили силу, вероватно у покушају да дисциплинију „непослушне“ Румуне који су им усред Приштине гурнули прст у око, певајући Косово је Србија.

„Чак и нас 40 на њих 14.000 одлучили смо без обзира на ризик да им кажемо да је Косово Србија, и то у лице у њиховом такозваном главном граду“, биле су речи румунских навијача које је пренео извесни спортски новинар Сем Стрит на свом Твитер профилу, уз додатак да су навијачи Румуније претрпели све врсте физичких корекција приликом привођења у полицијску станицу.

Фантастичну атмосферу креирали су румунски навијачи који су добили 600 карата за гостујући меч њиховог националног тима, али је њих свега око сто дошло на утакмицу са самопрокламованом државом Косово.
Оле, оле, оле ола, Косово је Србија, оле оле, оле, олеа, Косово је Србија“, орило се из грла навијача Румуније.
Разлог за избацивање осим скандирања била је и бакљада. С друге стране, навијачи тзв. Косова непријатељски су дочекали Румуне, чијој химни су звиждали.
Утакмица између такозване државе Косово и Румуније у оквиру трећег кола квалификација за Европско првенство у Немачкој 2024. године окончана је поделом бодова и то без голова.
После три одиграна кола у оквиру И групе, Швајцарска је прва с максималних девет бодова, други су Румуни са седам, затим следи Израел са четири, тзв. Косово има три бода, Андеро један, а Белорусија која утакмице игра ван граница своје земље и даље је без бодова.
Навијачи Румунија - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
СПОРТ
Румуни поручили у Приштини: „Косово је Србија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала