- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: НАТО није заинтересован за мир

© Sputnik / Рамиль СитдиковМосковски међународни пословни центар "Москва Сити" на обали реке Москве
Московски међународни пословни центар Москва Сити на обали реке Москве - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
Изјаве генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга да се не сме замрзнути конфликт у Украјини нису нове, Алијанса није заинтересована за мир и циљ јој је да Русији нанесе стратешки пораз, изјавио је заменик руског министра спољних послова Александар Грушко.

„У изјави Столтенберга нема апсолутно ништа ново. НАТО је званично објавио да је циљ хибридног рата који су покренули стратешки пораз Русије, а Украјина се користи као инструмент. Очигледно је да они нису заинтересовани за мир. То се може видети не само по изјавама и по променама доктрина, где је Русија проглашена директном претњом Алијанси, већ и по све већем обиму војне помоћи која се пружа Украјини, укључујући испоруке све модернијег и офанзивнијег наоружања“, навео је руски заменик министра.

Раније је Столтенберг, на прес конференцији са немачким канцеларом Олафом Шолцом, изјавио да правичан мир у Украјини не може да значи замрзавање конфликта.
„Сви желимо да се рат заврши, али правичан мир не може да значи замрзавање конфликта и прихватање споразума који диктира Русија“, рекао је он.
Поновио је да Алијанса намерава да подржава Кијев колико год буде потребно и додао да што више територија они ослободе, то ће њихова позиција за преговарачким столом бити јача.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СВЕТ
Столтенберг: Прво заседање Савета НАТО-Украјина са Зеленским у јулу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала