- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Наришкин: Запад озбиљно сумња у успех украјинске контраофанзиве

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаДиректор Спољно-обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин
Директор Спољно-обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
Многи западни аналитичари озбиљно сумњају у успех украјинске контраофанзиве, циљеве Кијева оцењују као недостижне, док сама контраофанзива може директно довести до супротних резултата, изјавио је директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин у интервјуу за „Руску газету“.
„По кулоарима многи западни војни аналитичари изражавају озбиљне сумње у успех украјинске авантуре. Не улазећи у детаље, рећи ћу да се задаци које је кијевски режим најавио, оцењују као недостижни“, објаснио је Наришкин.
Према његовим речима, губитак значајног броја украјинских војника који су обучени у НАТО, као и уништавање технике поткопаће борбену способност војске, што ће се негативно одразити на стабилност режима Зеленског.

Украјина као „црна рупе“ Европе

Наришкин је такође нагласио да су САД и Велика Британија сагласне да претворе Украјину у „црну рупу“ Европе, само да не дозволе њено зближавање са Русијом.
Он је додао да англосаксонска елита Украјинце сматра „топовским месом“ које није штета искористити како би сачувала драгоцене животе америчких и британских војника.
Према његовим речима, стратешке и циничне идеје Вашингтона и Лондона састоје се у томе да украјинске војнике који скончају на фронту замене пољским и, вероватно, немачким војницима.
Наришкин је додао да је то јасно, између осталог, из документованих материјала.
Руски председник Владимир Путин изјавио је раније новинарима да украјинске оружане снаге трпе огромне губитке током своје контраофанзиве - то је трагедија за коју су у потпуности одговорне власти у Кијеву.
Како је саопштило руско Министарство одбране, украјинске снаге од 4. јуна неуспешно покушавају да крену у офанзиву, трпећи огромне губитке у људству и опреми.
Последице гранатирања Волновахе - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
СРБИЈА
Кијев веома успешно истребљује само – Украјинце
Руски војници у зини специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
Специјална операција у Украјини
Шта Запад очекује од украјинске контраофанзиве: Њујорк тајмс изнео две ствари
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала