- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјско „помрачење“ Македонаца у колевци фудбала – „Био бих највећа кукавица...“

© AP Photo / Dave ThompsonЕнглеска Македонија
Енглеска Македонија - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Северне Македоније доживела је историјско понижење на Олд Трафорду против Енглеске у мечу квалификација за Европско првенство, где је поражена с убедљивих 7:0 (3:0).
Нико никада није био тако суров и тако убедљив против Македонаца чија је одбрана већ до одласка на одмор имала три гола заостатка, јер су претходно мрежу Столета Димитријевског погађали Хари Кејн, Букајо Сака и Маркус Рашфорд.
Ипак и тих 3:0 је било прихватљиво и ништа није указивало на катастрофу и помрачење „македонског сунца" у „колевци фудбала".
У наставку су изабраници селектора Герета Саутгејта били још убојитији и нису имали милости, према очигледно, у том тренутку недораслом ривалу.
Настављена је традиција погодака у режији Енглеза из првих 45 минута. Крилни нападач Арсенала Букајо Сака комплетирао је хет-трик већ у 51. минуту када је семафор на стадиону Манчестер јунајтеда показао великих 5:0. Претходно је брзоноги Сака погодио у 47. минуту.
До краја сусрета мрежу Столета Димитриевског, који је оцењен оценом 5,1 погађали су Калвин Филипс, док је судбину и историјску бламажу Македонаца запечатио капитен Гордог албиона Хари Кејн поготком из пенала у 73. минуту.
Јасно је да су одмах по завршетку сусрета македонски медији брујали о историјској катастрофи и „страдању“ изабраника селектора Бобија Милевског, који се касније појавио на конференцији за медије.
Прво и главно питање било је да ли је током меча како је резултат константно растао, помишљао да поднесе оставку.
„Слажем се да ми пролази кроз главу да направим одређени рез у репрезентацији. Мислим да код појединих играча постоји засићење играња за репрезентацију, а свако ко дође у репрезентацију треба да се најежи када обуче национални дрес. Али, ја сам тај који преузима одговорност. Не помишљам да одустанем на првој препреци. Био бих највећа кукавица ако бих се повукао. Нећу одустати при првој потешкоћи. Напротив, радићу напорно, биће доста анализа и мораћемо да пронађемо решења да превазиђемо ову ситуацију. Јер, ово су исти они играчи који су победили Италију у баражу за Мундијал, и ја сам исти. Свакако да ће бити детаљне анализе, а постоје два решења, или, или...“, закључио је обраћање селектор „угашеног македонског сунца“ у колевци фудбала Боби Милевски.
Кућа фудбала у Старој Пазови - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
СПОРТ
ФСС о случају „Колубара“: „Није тачно да је усвојена жалба“
Лука Модрић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
СПОРТ
Хрвати о Модрићу и Ђоковићу: „Спортисти са ових простора не могу да буду најбољи свих времена“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала