- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрвати о Модрићу и Ђоковићу: „Спортисти са ових простора не могу да буду најбољи свих времена“

© AFP 2023 / STUART FRANKLINЛука Модрић
Лука Модрић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
Хрватски „Вечерњи лист“ није задовољан листом најбољих фубдалера свих времена коју је направио „442“ јер је Лука Модрић на 28. месту, а свог чувеног фудбалера Хрвати су упоредили са Новаком Ђоковићем.
Импресивну каријеру има Лука Модрић, а Хрвати и даље не знају да ли је он одиграо последњи меч за репрезентацију. Ипак, Модрић је за њих синоним за фудбалску звезду и сматрају га много важним светским фудбалером па их је тако наљутила листа „442“ на којој се налази 50 најбољих фудбалера свих времена.
„Па добро, за Бога милога! Питате се сигурно, где је на ФФТ листи смештен Лука Модрић ако га нема међу двадесет најбољих? Ево и одговора: тек на 28. месту! Испред њега још су Роналдињо, Јашин, Ћави, Инијеста, Барези, Карлос Алберто и Роберто Бађо. Да, наша Златна лопта и најбољи и најуспешнији фудбалер ког смо икада имали једва је ушао међу најбољих тридесет“, пише у тексту.
Хрвати су нашли занимљиво поређење и тако нахвалили Новака Ђоковића, а оно што је још важније приметили да српски ас има лош третман у западним медијима.
„Како уопште објаснити овакав излив „објективности“ према Модрићу, осим оним истим синдромом који западни свет има и према 23-струком освајачу тениских Гренд слемова Новаку Ђоковићу; никада спортиста са ових простора, колико год величанствен и спортски успешан био, неће тамо добити афирмацију коју заслужује – да је највећи свих времена“, закључује се у тексту портала „Вечерњи лист“.
Тешко да би се Модрић могао звати најбољим свих времена, али је јасно шта су Хрвати хтели да кажу овим поређењем. Најбољи пример за Новака био је одмах после његовог освајања Ролан Гароса када је у „Гардијану“ освануо текст Бена Брембла да српски ас не може бити највећи свих времена у ком се наводе крајње апсурдни разлози.
Колубара Лазаревац - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
СПОРТ
Преокрет: Суд у Лозани поништио одлуку ФСС за радост у Лазаревцу?
Навијачи Румунија - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
СПОРТ
Румуни платили цену због „Косово је Србија“ усред Приштине – „Морали смо да им кажемо“
Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
СПОРТ
Хрватима није помогао „кордон“ – брине их и једна крупна одлука
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала