- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крстајић послао поруку „господи“ која га смењује: „Већи сам Бугарин од вас“

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаМладен Крстајић
Младен Крстајић  - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Нису имали среће Младен Крстајић и његови Бугари да упишу првенац у квалификација за пласман на ЕП, јер их је сурово казнио Дарко Лазовић "пројектилом" који је испалио у 96. минуту. Пре меча са Србијом бугарски медији писали су о отказу Крстајића, који се огласио после првог освојеног бода.
Бивши фудбалер Партизана и стратег који је водио Орлове на Светском првенству у Русији 2018. године, није крио незадовољство због резултата. Просута су два бода свега неколико секунди пред последњи судијски звиждук.
„Незадовољни смо резултатом против Литваније и против Србије. У Каунасу смо доминирали, имали смо доста прилика. Онда смо играли против Србије, најбоље екипе у групи и искрен да будем, мало ко је од вас очекивао да ћемо овако зрело да играмо против Србије која је моћна појединачно, Немам речи хвале за моје момке, жао ми је што нисмо победили, али смо у ова два меча, што се тиче игре, задовољан“, биле су уводне речи Крстајића на конференцији.
А онда је Крстајић, који је познат као неко без длаке на језику, имао поруку за оне што га смењују и што би волели сутра да му виде леђа.
„Неке ствари господо не могу да се ураде преко ноћи. Морамо да будемо реални. Имамо два бода, ситуација је таква каква је. Мени је савест чиста и поносан сам на играче, јер репрезентација Бугарске има будућност. Одиграли смо четири меча, једино смо се мало погубили у првом полувремену против Мађарске, против Црне Горе заслужили смо бар бод. На мене могу да праве притисак колико год хоће, могу да издржим све. Не правите притисак на клинце, који не играју у клубу, па дођу овде и играју и овако играју против Србије. Нико није имао снагу и моћ пре мене да каже да се анаправи овакав рез и убаце млади играчи. Да ли ћу ја бити овде или не, тотално је небитно. Сутра ћу наћи нови клуб. То је одговор за све стручњаке који су у бекстејџу, за господу. Мени је савест чиста. Чистог образа излазим из свега. Ти што се крију иза, они ће тамо и остати. Већи сам Бугарин него ти што су Бугари, да знате“, рекао је Крстајић.
Селектор Бугарске се захвалио публици која је подржала репрезентацију у тешком мечу против Србије, који је завршен без победника. Квалификације за ЕВРО биће настављене у септембру, а Бугарска заузима претпоследње место са два освојена бода из четири утакмице.
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
СПОРТ
Србија је имала више среће него памети, свестан је тога и Пикси: „Бод је велики“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала