- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је имала више среће него памети, свестан је тога и Пикси: „Бод је велики“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Драган Стојковић Пикси
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије је пуком срећом и фантастичним ударцем Дарка Лазовића у 96. минуту успела да шокира Бугаре (1:1) и откине им два бода у четвртом колу квалификација за пласман на Европско првенство у Немачкој 2024. године. Да је игра Орлова била лоша и за заборав, свестан је и кормилар националног тима Драган Стојковић.
Без икаквог размишљања најгоре издање Србије под командом Пиксија. Почев од дебија преко Ирске који је био ролеркостер са срећним крајем, кроз одлично одрађене квалификације за Мундијал и мечеве у Лиги нација, а онда дебакл на Мундијалу у Катару, меч у Разграду показао је колико је Србија немоћна без Митровића, Влаховића и Луке Јовића.
Мучили су се Тадић и другови да било шта искреирају. Имали су од 48. минута гол заостатка на Лудогорец арени, да би их изненађујућег пораза од слабијег ривала спасио Дарко Лазовић који је распалио по лопти по уласку у шеснаестерац Бугара, а она је завршила тамо где и треба – у мрежи!
Радост због бода који је велики као кућа, али и брига због изузетно лошег издања нашег националног тима. Ипак, треба узети у обзир да је крај сезоне, да су играчи преуморни од згуснутог календара и да су ноге „тешке“.
Младен Крстајић  - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
СПОРТ
Крстајић послао поруку „господи“ која га смењује: „Већи сам Бугарин од вас“
Исто тако треба бити реалан и признати да је Бугарска по квалитету далеко испод Србије, невезано за огромну разлику на ФИФА ранг листи. Тим Младена Крстајића је до меча са Орловима, чији је био селектор на Мундијалу 2018. године, имао само бод из мечева са Мађарском, Црном Гором и Литванијом (реми), због чега је улога апсолутног фаворита припала Србији, што се на терену апсолутно није видело.
Срећнији крај извукла је Пиксијева Србија по ко зна који пут. Мучили су се Орлови и против Јордана, да би у преокрету дошли у самом финишу преко двоструког стрелца Дејана Јовељића, а сада је и против Бугара Фортуна била на њиховој страни.
„Како је могло да се заврши, ово је велики бод за нас. Тешка утакмица, то смо и очекивали. Сви су говорили да је то млад тим, али сам знао да ће да буде тешко. Било је грешака у лаким пасовима, што је отежавало нашу игру“, изјавио је Пикси за камеру РТС-а и наставио:
„Доста играча је ван форме, јер је крај сезоне, али вас то нико не пита. Када изађете на терен морате да дате све од себе. Одиграли смо три утакмице, две на страни и једну код куће, освојили смо седам бодова. Био бих задовољнији да смо победили, али с обзиром на кадровске проблеме задовољан сам“, закључио је кормилар Орлова.
Србија је тренутно другопласирани тим Групе Г са седам бодова колико има и првопласирана Мађарска због боље гол разлике. Црна Гора је трећа се четири бода, следи Бугарска са два и Литванија која има само један бод из три одиграна сусрета.
Квалификације за Европско првенство у Немачкој 2024. године биће настављене у септембру, када Србија на Маракани дочекује Мађарску.
Србија и Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
СПОРТ
Србија чудом избегла пораз у Бугарској!
Жан Филип Красо  - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
СПОРТ
Звезда довела нападача – да ли ће јој се коначно посрећити?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала