- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас признао: „Нисам био спреман за Новака“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић и Карлос Алкарас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас још увек тражи игру на трави на којој је пре турнира у Квинсу одиграо само два Вимблдона у претходне две године. С обзиром да је свестан да не уме најбоље да се креће на тој подлози потражио је помоћ у старим снимцима мечева Роџера Федерера, јер како каже Новака Ђоковића не би успео да копира.
Талентовани Карлос Алкарас има прилику да се врати на прво место на АТП листи, а то ће успети само ако освоји турнир у Квинсу, што је тренутно тежак посао за њега. Могао је Шпанац на Ролан Гаросу и да сачува лидерску позицију међутим меч са Новаком био је превелики залогај за њега.
„И он и ја знамо шта се десило. Нисам психолошки био спреман за тај меч, није лако играти против Новака у три добијена сета, следећи пут ћу бити спреман“, поручио је Алкарас.
Шпанац се труди да усаврши игру на трави и не крије да је одушевљен како српски ас игра на тој подлози, међутим он је одлучио да се угледа на Роџера Федерера и Ендија Марија.

„Говорећи у своје име, волим да гледам видео снимке Федерера и Марија, играча који се најбоље крећу на трави. Нећу да причам о Ђоковићу јер он на трави клиза као на шљаци, а код мене то неће бити случај. Не ради се о томе како ударају лопту, јер свако има свој стил, већ гледам како се крећу, покушавајући да их имитирам“, искрен је био Алкарас.

У првом колу Квинса једва је успео да се избори против Артура Риндеркнеша, а проблем за Шпанца биће све тежа конкуренција како турнир буде одмицао. Упркос томе, Карлосу се свиђа трава и потрудиће се да на њој покаже оно што је показивао на остале две подлоге.
„Најтеже на трави је кретање. Морате да будете опрезнији него на другим подлогама. Прија ми што могу да идем на мрежу и играм агресивније. Са те стране, слична је осталим површинама, играње у том маниру ми је природно, свиђа ми се. Постоји много играча који клизају на трави, ја нисам један од њих, тако да морам више да размишљам о свом кретању и будем заиста фокусиран на сваки потез. Може бити заморно јер се стално крећете потпуно другачије него на осталим подлогама. Морам да уложим одређену дозу напора да бих био припремљен. Увек сам говорио да морате добро да се крећете, одатле следи све остало“, истакао је Алкарас.
У другом колу Квинса Алкарас ће играти против Јиржија Лехечке.
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Ни Алкарас ни Медведев – ко је Новакова мина на Вимблдону?
Новак Ђоковић освојио је 23. грен слем титулу на Ролан Гаросу - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Новак „позлаћен“ после историјске титуле: „Још увек надреално“
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
СПОРТ
Муке по Федереру – не може да призна да је Ђоковић најбољи: „Тешко је...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала