- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кроз „мала врата“ до позива да остане у Србији: „Играо сам за ствари које су веће од мене“

© Фото : АБА лига / Емилија ЈовановићКевин Пантер
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Кевин Пантер је први пут дошао у Србију пре неколико година, на мала врата и то у Црвену звезду, а ако и буде одлучио да оде биће то кроз шампионску капију и са статусом једног од трофејних капитена Партизана.
Крајем децембра 2019. године Пантера је у српску кошарку довео тадашњи новоименовани тренер Звезде Драган Шакота, недуго затим је добио и српски пасош, али се није дуго задржао.
Није му пријао боравак у Олимпији из Милана, а по доласку Жељка Обрадовића у Партизан стигао је и он, као највеће појачање.
Много турбуленција било је у тој првој сезони, много промашених битних шутева, али је искусни тренер наставио да верује у свог пулена и чак га наградио капитенском траком.
И опет ствари нису ишле како треба, али је срећом по црно-беле Пантер схватио шта је његова улога, подредио се тиму и на крају бриљантном партијом у мајсторици финала АБА лиге донео и трофеј Партизану.
„Искрено, много ми значи трофеј, много рада сам уложио. Али, много значи и људима овде, вероватно су многи желели ово више од мене, да будем искрен. Осећам се добро јер смо им приредили ово, овде има људи који навијају за Партизан 40, 50 година. Размишљао сам о томе када сам долазио на утакмицу, готово увек размишљам о томе и то веома поштујем. Нисам играо само за тренера и тим, већ и за све то што је веће од мене“, навео је Пантер.
После две сезоне Пантеру истиче уговор, а како је загазио у 30. годину живота поставља се питање његове будућности, а навијачи су током доделе трофеја упутили јасну поруку – да желе Кевина и даље у црно-белом дресу.
„Нема тајни, видели смо гласине... Треба да донесем велику одлуку наредних дана. Видећемо“, навео је Пантер.
Наводно, једног од најбољих шутера Европе у свом тиму жели да види Ергин Атаман, нови тренер Панатинаикоса, а медији преносе да му је понуђен двогодишњи уговор вредан скоро пет милиона евра.
Данило Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
Посвета оцу, сузе радоснице и најрадосније вести – славље зачињено емоцијама /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала