- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још једна срамота Британаца – нема позивница за две бриљантне Рускиње

© AP Photo / Manu FernandezМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Мира Андрејева и Анастасија Пављученкова, две фантастичне руске тенисерке, нису добиле специјалне позивнице за Вимблдон иако су поднеле захтев за исте. Имале су млада Мира и искусна Анастасија разлога да верују да ће организатори желети да их виде на турниру, али руско порекло још једном је засметало Британцима.
Два велика изненађења на Ролан Гаросу стигла су из Русије. Најпре је одушевила Мира Андрејева, девојчица која је са 16 година прошла квалификације и стигла до трећег кола на париској шљаци. Мира је показала да је тренутно можда и највећи руски тениски таленат, а с обзиром да је ове године упловила у сениорске воде и да већ има четврто коло Мастерса у Мадриду уз треће коло Гренд слема јасно је да је реч о изузетној младој дами.
У шпанској престоници Мира је савладала Лејлу Фернандес, Беатрис Хадад Мају и Магду Лињет, односно две топ 20 и једну топ 50 тенисерку док је она била 194. тенисерка света.
Подршку је добила и од Ендија Марија, али Британце није занимало шта је Андрејева постигла са само 16 година јер су одлучили да јој не дају специјалну позивницу. Младој Мири остају квалификације преко којих може да избори главни жреб, а нема сумње да ће имати велике шансе.
Била би то најбоља освета за организаторе који очигледно нису желели још једну Рускињу на турниру.
Специјалну позивницу није добила ни Анастасија Пављученкова, руска тенисерка која је као 333. на свету стигла до четвртфинала Ролан Гароса.
Рускиња која је током каријере стигла до 12 трофеја у синглу и шест у дублу, а повреде су је омело да направи и још веће резултате. После пет месеци паузе поново је изашла на терен и направило право чудо у Паризу.
За две маестралне тенисерке нема места, али за кога је било? Заслужено је специјалну позивницу добила Венус Вилијамс, док је једно од познатијих имена поред ње и Украјинка Елина Свитолина.
Поред њих нашло сет пет домаћих тенисерки од којих су највише две имале запажене резултате. Позивнице су добиле Кејти Бутлер, Џоди Бурејџ, Харијет Дарт, Кејти Свон и Хедер Вотсон.
Бутлер је недавно освојила турнир 250 серије у Нотингему и са правом је добила прилику да игра на Вимблдону где је прошле године стигла до трећег кола. Када је реч о Бурејџ она је играла финале Нотингема, али је то било све од истакнутих резултат што је ове године постигла, јер на осталим турнирима готово да није успевала да прође квалификације.
Дарт такође није имала запажене резултате, а такође ни Свон која је играла финале ИТФ турнира. Вотсон је искуснија тенисерка има 31 годину, али такође ово није њена добра сезона. На Ролан Гаросу је испала у првом колу од Олге Даниловић.
Осим Бутлер, дакле, ниједно име са ове листе нема боље резултате од Андрејеве и Пављученкове. Сваки турнир ставиће домаће тенисерке испред свих, али да ли су овога пута све ове даме заиста заслужиле специјалну позивницу више од Мире и Анастасије?
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Руска деца не могу на Вимблдон – велика срамота Британаца
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Алкарас признао: „Нисам био спреман за Новака“
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Ни Алкарас ни Медведев – ко је Новакова мина на Вимблдону?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала