- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија: Разочарани смо реакцијом УН због Каховске ХЕ, не понављајте грешку са нуклеарком Запорожје

© AP Photo / Seth WenigЧланови Савета безбедности УН на заседању у седишту Уједињених нација у Њујорку
Чланови Савета безбедности УН на заседању у седишту Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Русија је разочарана тиме што су УН игнорисале упозорења Москве о плановима Кијева по питању Каховске хидроелектране али се уједно нада да Запад неће дозволити кијевском режиму да изазове катастрофу на нуклеарној електрани Запорожје, изјавио је стални представник Русије на седници Савета безбедности УН Василиј Небензја.
„Желимо да верујемо да ће западни спонзори кијевског режима успети да уразуме Кијев и да не дозволе још једну катастрофу која би могла да утиче на велики део Европе. Већ смо се сви убедили у то да Владимиру Зеленском и његовој клики уопште није стало до Европе“, рекао је он.
Када је реч о Каховској хидроелектрани, Небензја је казао да је Русија крајње разочарана реакцијом УН будући да је Москва у више наврата упозоравала Запад на планове Кијева, између осталог, и генералног секретара УН лично и то званичним писмом које је послато још 21. октобра прошле године.
„Међутим, ништа тим поводом није било учињено“, додао је.
Небнзуја се дотакао и теме иранских дронова рекавши да су све оптужбе да их руска војска наводно користи у зони специјалне војне операције апсолутна лаж.
„Категорички одбацујемо све оптужбе да користимо иранске дронове у Украјини. То су неосноване претпоставке и директни покушаји да се међународна заједница доведе у заблуту“, казао је он.
Иначе, пред почетак седнице Савета безбедности УН стални представници САД, Украјине, Велике Британије и Албаније објавили су заједничку изјаву у којој су оптужили Русију да користи иранске дронове за нападе на украјинске објекте, али и да планира да изгради фабрику за производњу тих беспилотних летелица.
Сателитски снимак оштећења Каховске хидроелектране - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
РУСИЈА
Зашто је потопљена Каховска брана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала