- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српски син“ пред трансфером каријере

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAЛазар Самарџић против Милана
Лазар Самарџић против Милана - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
Пратите нас
Талентовани српски фудбалер Лазар Самарџић налази се на мети славног Милана, објавили су италијански медији.
„Српски син“ рођен у Немачкој, у Берлину, који је недавно одлучио да игра за Орлове, иако је играо за младу селекцију „панцера“, могао би ускоро да оствари трансфер каријере, да напусти Удинезе и обуче дрес Милана.
Према информацијама познатог фудбалског инсајдера Ђанлуке Ди Марциа, контакт на релацији росо-нери Лазар Самарџић је већ успостављен, а у читаву причу укључен је и његов актуелни клуб Удинезе.
Офанзивни везиста који има разорну леву ногу и који је пројектован да у будућности одмени Душана Тадића у репрезентацији Србије, одиграо је минуле сезоне 37 утакмица за „зебре“ и постигао је пет голова уз четири асистенције.
Иако статистика на први поглед није толико импресивна, суви квалитет момка који је у Италију стигао из немачког Лајпцига, препознатли су и пратили Драган Стојковић Пикси и његови сарадници, после чега су успели да га приволе да немачку фудбалску заставу замени српском.
Самарџић је током зимском прелазног рока означен и као једна од потенцијалних мета Ливерпула, док се у Италији осим Милана за његов потпис недавно распитивао и нови шампион Чизме - Наполи.
Лазар Самарџић има 21 годину и према преоцени "transfermarkt.de" његова тренутно тржишна вредност износи 14 милиона европских новчаница.
За националним тим Србије уписао је две утакмице, а био је стартер у пријатељском двобоју са Јорданом у Бечу који су Орлови добили резултатом 3:2, с тим што Лазар није имао запажену улогу и замењен је већ на полувремену, када је ушао капитен Душан Тадић.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Садио Мане - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
СПОРТ
Минхен „прогутао“ још једну велику звезду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала