- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Сада је најважније да смо уједињени

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
Пратите нас
Сада је главно ујединити се, написала је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова на свом Телеграм каналу поводом тренутне ситуације у Русији, а након покушаа оружане побуне групе „Вагнер“.

„Имамо једног врховног команданта. Не два, не три. Једног. И он је позвао све на уједињење. То је сада најважније. Сви ми имамо своје ставове о свему. Али, има историјских тренутака када се своје лично гледиште мора оставити по страни. Чак иако сматраш да си апсолутно у праву. Зашто? Па, зато што ако се сада не ујединимо, ако свако буде иступао за себе или за своје виђење ситуације, ништа више неће бити важно“, написала је она.

Према њеним речима, непријатељ само и чека „грађански сукоб у Русији“.
Она је истакла да је „искушење да се своје мишљење стави испред интереса земље и народа велико“.

„Али, ако тек тако подлегнемо томе, све ради чега живимо и боримо се, свако на свом месту, распашће се. Уједините се. Ви, браћо. Ви не браните интересе појединаца, већ свих нас. Ви штитите вашу огромну породицу. И ми верујемо у вас, као што смо увек веровали и подржавали вас“, додала је Захарова.

Претходно, руски лидер Владимир Путин је у обраћању грађанима поручио да су организатори оружане побуне издајници и да ће одговарати за то.
Руско Министарство одбране обратило се раније припадницима "Вагнера", позвало их да покажу разум и да што пре ступе у контакт са представницима Министарства одбране или снага безбедности. Свима ће бити гарантована безбедност, наводи се у саопштењу.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
РУСИЈА
Путин: Одговор ће бити суров, бићемо још јачи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала