- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чудесни Алкарас поново „украо“ Новаку прво место – Шпанац подигао трофеј на трави

© AP PhotoНовак Ђоковић Карлос Алкарас
Новак Ђоковић Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, од понедељка ће поново бити први тенисер света јер је освојио титулу на турниру серије 500 у Квинсу после победе над Алексом де Минором резултатом 6:4, 6:4.
На почетку турнира у Квинсу, Карлос Алкарас није и даље одавао утисак тенисера који може да освоји титулу на трави, али је из меча у меч млади Шпанац подизао форму и демантовао све који су мислили да не може далеко. Имао је Карлос и посебну мотивацију, титула му је поново доносила прво место на АТП листи које ће од понедељка још једном одузети Новаку Ђоковићу.
Да су се Алкарас и Де Минор састали на другој подлози, вероватно би млади Шпанац био много већи фаворит са разлогом, међутим на трави момак из Мурсије нема велико искуство, док Аустралијанац има једну титулу.
Меч је текао потпуно уједначеним тоном, мада је статистика за нијансу била на страни Де Минора. Аустралијанац је први и стигао до брејк лопте у шестом гему. Алкарас је спасао једну, а потом и другу и после гема који је имао пет изједначења Шпанац је успео да изједначи на 4:4.
Како то обично раде искусни играчи, Алкарас је казнио пропуштене шансе противника и направио брејк у правом тренутку. Остало му је само да сервиса за сет што је и учинио и на крају је лакше него што је деловало дошао до предности.
Уписао је Шпанац девет винера и само три неизнуђене грешке,а био је добар и на мрежи што је и карактеристично за његову игру.
Добро се држао Де Минор на старту другог сета и није допуштао Алкарасу да помисли да ће лако да приведе посао крају, међутим такав ритам успео је да одржи само до петог гема када је Алкарас стигао до брејк лопте.
Повео је Карлос 4:2 и приближио се титулу, а добри сервиси само су му додатно олакшали посао. Аустралијанац се није предао, одиграо је неколико одличних форхенда и успео да продужи други сет.
Притисак се увукао у ударце Алкараса који је направио две невероватне грешке и поклонио је противнику 30:0. Успео је да изједначи, па се играо поен или за брејк или за меч лопту. Де Минор је упропастио шансу тако што је закуцао ритерн у мрежу и тако поклонио Карлосу прилику за прву титулу на трави.
Новом грешком Аустралијанца, Карлос Алкарас освојио је прву титулу на трави у каријери. Финале Квинса било је уједно и прво финале које је млади Шпанац одиграо на овој подлози.
Иако ни сам Карлос није имао довољно самопоуздања да каже да може да освоји Вимблдон, како је турнир у Квинсу одмицао тако је он постајао све сигурнији да је на крају одлучио да каже да има велике шансе на престижној енглеској трави.
Са пуним правом ће Алкарас и на предстојећем Гренд слему Новаку бити највећа претња.
„Дефинитивно је битно да моје име буде на трофеју, на овако великом турниру. Посебан тренутак, играти овде. Колико легенди овде је побеђивало. Када видим моје име поред њиховог, то је невероватно, да будем у таквом друштву“, рекао је Алкарас после освајања трофеја.
Алкарас ће од понедељка поново бити број један и то ће, како каже, доста да му помогне.
„Могло би доста да помогне. Бити поново први, посебно на Вимблдону, невероватно. Али још једном, то не би било могуће да немам такву подршку мојих људи, навијача. Почетак није био идеалан, кретање није било идеално. Морам и даље да учим, али на крају недеље је било невероватно. Доћи на Вимблдон, у оваквој форми, као први је одлично“, истакао је Шпанац.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Рубљов пао у финалу Халеа – „бивши Рус“ направио изненађење и стигао до титуле
Новак Ђоковић, Вимблдон, трава - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Ђоковић је стигао и поново окусио чувену траву Вимблдона: „Још увек сам гладан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала