- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кина подржала напоре руског руководства за стабилизацију ситуације

© Sputnik / Анна Раткогло / Уђи у базу фотографијаАтмосфера у Пекингу пред конгрес Комунистичке партије Кине
Атмосфера у Пекингу пред конгрес Комунистичке партије Кине - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
Пратите нас
Пекинг је изразио подршку мерама руског руководства за стабилизацију унутрашње ситуације у вези са догађајима од побуном јединица групе "Вагнер", наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Руске Федерације.
„Кинеска страна је изразила подршку напорима руководства Руске Федерације да стабилизује ситуацију у земљи у вези са догађајима од 24. јуна и потврдила свој интерес за јачање кохезије и даљи просперитет Русије“, наводи се у саопштењу, објављеном након састанка заменика министра спољних послова Русије Андреја Руденка и министра спољних послова Кине Ћин Ганга у Пекингу.
На дневном реду консултација на нивоу заменика министара била су питања која се тичу реализације задатака за свеобухватно унапређење билатералне сарадње које су поставили председник Русије Владимир Путин и председник Кине Си Ђинпинг током државне посете кинеског лидера Русији 20-22 марта. Разговарано је и о току имплементације договора које су шефови влада постигли током званичне посете руског премијера Михаила Мишустина Кини 23-24. маја.
Стране су високо оцениле тренутно стање руско-кинеских односа и потврдиле своју спремност да заједно раде на њиховом доследном јачању.
Ситуација у Ростову на Дону - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
РУСИЈА
Дан после побуне у Русији: Све се враћа у нормалу, почиње укидање свих ограничења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала