Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Нисмо стигли до врха ескалације, Курти неће стати“: Вучић о ситуацији на Косову и Метохији

© Tanjug / DOPISNIK KiMВојна вежба "Бранилац Европе 23" у Приштини
Војна вежба Бранилац Европе 23 у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
Пратите нас
Нисмо стигли до врха ескалације када је у питању Косово и Метохија, казао је председник Србије Александар Вучић.
Курти неће стати, каже Вучић.
„Он неће Заједницу српских општина, ни овакву, ни онакву, неће никакву. Не жели да прихвати ниједан од принципа који је договорен 2015. године. Он жели да нас увуче у рат зато што жели да буде ратни лидер. Реч је о екстремисти, анархисти, који то жели у својој биографији. Он зна да није довољно што то жели он, већ жели да нас увуче у сукоб са НАТО“, казао је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

Турска наоружава Приштину, одбили смо да купимо „бајрактаре“

Вучић тврди да су у Приштини задовољни што је Кфору стигло појачање из Турске.
Турци су озбиљно наоружали косовске снаге, које не смеју да постоје по међународном праву, али баш брига и Турке и Запад за међународно право, додаје председник Србије.
„Турци су им дали противтенковске ракете, Барјактаре, вучене хаубице. То све данас има КБС. Барјактаре нису до сада подизали, није им дао НАТО. Они имају термовизијску оптику, са великим дометом, и ми морамо бити веома опрезни, и да имамо адекватна средства уколико наш народ буде угрожен“, рекао је Вучић.
Србија је одбила да купи турске „бајрактаре“ јер су их продали Приштини, каже Вучић.

Стиже нам до 1.000 дронова камиказа

За пет месеци стиже нам до 1.000 дронова камиказа које смо наручили на Блиском истоку, да одвратимо потенцијалног агресора, каже председник.
„Многи питају зашто војска не улази на КиМ, шта уствари ти људи желе. Хоћете ви да идете доле. Али то није да прошетате до Аутокоманде, и да држите лажне патриотске говоре. А тада то нећете. Хоћете да то ради професионална војска. А када би први војници стигли у ковчезима, онда би викали то није наш рат. Ми морамо да пазимо, и да бринемо о томе шта ће рећи и Запад и Исток. Нико у земљи се није запитао како то да су западњаци променили став. Не верујем им ни ја искрено. Али шта уствари хоћете“, рекао је Вучић.
Ми ћемо заштити наш народ на Косову и Метохији, али дајте нам до последњег тренутка да не морамо да идемо у интервенцију. Дајте нам шансу да, као што имамо добре односе са Истоком, Азијом, Латинском Америком, имамо и са Европом, казао је председник.

О акцији тзв. косовске полиције у Звечану

Председник Србије говорио је и о недавној акцији тзв. косовске полиције у Звечану.
Он је казао, а што је претходно обелоданио и шеф Канцеларије за КиМ Петар Петковић, да је Приштина припремала подметање оружја Србима са севера Косова и Метохије, чиме је намеравала да направи оправдање за ново малтретирање Срба.
Вучић каже да је БИА открила шта се спрема у Звечану.
„Неко из западних служби им је вероватно јавио да смо их открили, па су пожурили да 23. јуна изведу план који је био спреман за Видовдан“, рекао је Вучић.
Вучић је најавио да ће се касније данас састати са представницима Срба са Косова и Метохије.
Председник Србије Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СРБИЈА
Србија неће подржати пуч ни у једној земљи, Путин одлучно реаговао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала