- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Меси проговорио о „проблемима у рају“, па забринуо јавност

© AP Photo / Ariel SchalitЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
Пратите нас
Лео Меси, један од најбољих фудбалера у историји, огласио се први пут о разлогу због којег је напустио Пари Сен Жермен. Аргентинац се није одлучио за непристојну понуду пребогатих Арапа, већ је одлучио да каријеру оконча у америчкој МЛС лиги у дресу Мајамија.
Фудбалска јавност очекивала је да ће Лео Меси кренути путем Кристијана Роналда и Карима Бенземе, други су навијали за срећан крај и повратак у Барселону, али се ништа од тога није догодило. Избор је пао на Интер Мајами, који је у власништву Дејвида Бекама.
Меси је отишао на одмор с породицом, а у разговору за "BeIN Sports" је поручио да је у фудбалу остварио апсолутно све.
„Немам више шта да остварим, све сам постигао“, рекао је Меси и забринуо јавност, с обзиром на то да је поручио да практично више нема мотива и да је пензија на видику.
„Најважнији циљ је остварен, а то је титула првака света са Аргентином. То је било нешто изузетно. Никада нисам размишљао о индивидуалним наградама. Остварити циљеве с Аргентином и постићи све то на индивидуалном плану, за мене је то близу изванредне каријере“, констатовао је Меси.
Две године је магични Аргентинац провео у дресу „париских светаца“, да би уследио растанак о ком је први пут причао Меси.
„Почетак је био диван, све је било како треба. Али, онда су поједини навијачи Пари Сен Жермена почели да третирају другачије. Мислим да ме већина и даље поштује као на почетку, али дошло је до сукоба с том једном групом навијача, што ми није била намера. Догодило ми се исто што се догодило Нејмару и Мбапеу. Понећу са собом лепе успомене од људи који ме пооштују како сам поштовао и ја њих када сам дошао, додао је Меси.
Када је било познато да ће напустити Париз због "проблема у рају", одмах су се јавили Арапи, односно Ал Хилал из Саудијске Арабије који није жалио стотине милиона.
Уместо тога, Лео Меси је донео одлуку да се пресели са супругом Антонелом Рокуцо и тројицом синова у Мајами, где је добио фантастичне услове, а плата није играла кључну улогу.
Бивши ас Барселоне договорио је с власником Дејвидом Бекамом да има озбиљан проценат од прихода продатих дресова с његовим именом, као и да по истеку уговора има опцију да откупи власнички удео у Интер Мајамију.
Франческо Тоти - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Тоти би дао „десетку“ Аргентинцу – ако испуни један важан услов
Барак Бахар - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Како ће изгледати „нова“ Звезда?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала