- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У реду је бити и први и пети, али – шта ћемо са оним тежим питањима?

© Фото : ФИБАМарина Маљковић – ОИ Токио
Марина Маљковић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
Пратите нас
Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да је задовољна победом над Немачком у мечу за пето место на Европском првенству у Љубљани. Ипак, дотакла се и озбиљнијих тема као што је женска клупска кошарка у нашој земљи.
Србија је савладала Немачку резултатом 78:62 и на тај начун освојила пето место на Евробаскету и играће квалификације за Олимпијске игре у Паризу.
Бити пети у нечему на Старом континенту свакако није за потцењивање. Иако је Србија у Словенији бранила злато.
„Победа за крај, пето место боље него шесто. Непаран број је увек лепши… Није ми се свидела једна ствар, а то је да утакмице које имају мањи притисак и мањи значај, ми играмо доста храбрије. То је све до њиховог неискуства, самим тим и велике треме пред те велике утакмице. И то нам је неки показатељ шта и како даље морамо да радимо", изјавила је Маљковићева на конференцији за медије по завршетку меча, преноси званични сајт КСС.
Маљковићева је поновила да планира да у први тим укључи неке девојке из младе репрезентације.
„Ретко ко се од мојих сениорских колега се бави млађим категоријама, али то је преко потребно. Ту смо све припремили до детаља. Колико може да се помогне овим девојкама, да пронађу одговарајуће средине, да случајно не остану без клубова. Све то како бисмо што спремнији дочекали новембар. Ја сам мање-више ту. Не идемо на одморе, већ настављамо за Вршац где почиње млада репрезентација, што ћу пратим док не крену клупске обавезе, све као припрему за новембар", додала је селекторка Србије.
Маљковићева је истакла да је меч са Немачком био добра припрема за наредне дуеле.
„Видели сте да су највише играла млађе. Ту постоји потенцијал који ја видим и то нешто што свакако није огроман таленат и квалитет. Будимо потпуно реални. И то сам прво њима у лице рекла, шта мислим. И онда знате ону моју причу, да се са том великом количином рада могу да надокнаде неке ствари. Управо ми је то опет показало. Треба им поверење… Сложићете се да су урадиле пар лепих ствари. Није лако играти ове утакмице. Напорно је већ, али оне хоће да покажу…".
Наставља анализу Марина Маљковић:
„Једино што ми смета је тај психолошки део, што значи да код њих још постоји страх и неискуство од утакмице које имају велики значај. Ова сада није имала, па је било више слободе. Мислим да може на њих да се рачуна. Само да се организујемо шта и како. Толика је срећа, за моје стандарде, да теби желе све репрезентативке да буду у земљи. Све! Сада да их питате, све би биле", истакла је Маљковићева.
Маљковићева је поновила да има уговор са Фенербахчеом.
И поента на крају:
Нити се нудимо, нити ово или оно, већ само објашњавамо колика је наша жеља и да смо спремне у сваком могућем тренутку да се посветимо Србији. Кад то кажем, не мислим на 11. или 12. играчицу. Ево, можемо да кренемо са Ивон Андерсон, коју су одушевиле приче како је и колико све то било лепо у Партизану, рекла је да би само да игра у Београду. Мени је то феноменална информација. Мислим да би то било најзначајније за све нас. Да видимо да ли је и на који начин то могуће урадити и да ли за то постоји интересовање… Већ до новембра ћемо сви знати каква је ситуација", закључила је Маљковићева.
Кошаркашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Српкиње избориле пето место на Европском првенству – велика победа против Немачке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала