- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је опет предао трон, али би повратак могао да буде експресан

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић, Вимблдон, Лондон
Новак Ђоковић, Вимблдон, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић препустио је трон Карлосу Алкарасу, након што је Шпанац био најбољи у Квинсу и престигао је Србина за читавих 80 поена. Другопласирани Ноле тренутно има 7.595 бодова, док је Алкарас на коти 7.675.
Ипак, ситуација би могла експресно да се промени и врати у нормалу и то већ на Вимблдону, разлог је тај што на прошлогодишњем турниру у Лондону практично није било бодова због одлуке АТП-а, након што је донета забрана наступа руским и белоруским тенисерима.
То значи да Ђоковић и Алкарас крећу "од нуле", односно да ко даље стигне на Вимблдону биће први на свету, а сви врло добро знају како Ђоковић игра на најпрестижнијем тениском турниру света, где је чак у седам наврата подизао трофеј намењен шампиону.
Све и да ствари на дођу на своје већ у Лондону где турнир почиње 3, а завршава 16. јула, Ђоковић би без проблема у наставку сезоне могао да поврати изгубљено и оно што му припада.
Наиме, талентовани 20-годишњи Шпанац брани поприличан број поена у наставку сезоне, док Новак због одлуке да се не вакцинише није могао да учествује на Мастерсима у Шпанији, није играо ни на УС Опену, па би у случају добрих резултата инкасирао велики број поена, јер не брани ништа.
С друге стране, Алкарас брани чак 2.650 бодова на америчком тлу, где је доминирао 2022. године у одсуству Новака Ђоковића.
Када су у питању остали тенисери из Топ 10 листе, Рус Данил Медведев остао је трећи са готово 2.000 мање бодова од водећег двојца. Није било промена све до осме позиције, с обзирзом на то да је Каспер Руд и даље четврти, следи га Грк Стефанос Циципас, следе Холгер Руне и још један Рус Андреј Рубљов који је седми рекет планете.
Италијан Јаник Синер је направио помак за једну позицију, те је осми, али је његов наступ на предстојећем Вимблдону под знаком питања због повреде коју је доживео пред четвртфинални дуел на турниру у Халеу. Топ 10 комплетирају двојица Американаца Тејлор Фриц и Френсис Тијафо.
Када су српски тенисери у питању, Миомир Кецмановић је назадовао и заузима 41. позицију, иза њега је Душан Лајовић који је 52. рекет свет, док је Ласло Ђере забележио скок од девет позиција и тренутно је 56. на АТП листи.
Хамад Међедовић је 156, а Филип Крајиновић 204. тенисер света.
АТП листа - Топ 10
Карлос Алкарас (Шпанија) - 7.675
Новак Ђоковић (Србија) - 7.595
Данил Медведев (Русија) - 5.890
Каспер Руд (Норвешка) - 4.960
Стефанос Циципас (Грчка) - 4.670
Холгер Руне (Данска) - 4.510
Андреј Рубљов (Русија) - 4.255
Јаник Синер (Италија) - 3.345
Тејлор Фриц (Америка) - 3.310
Френсис Тијафо (Америка) - 3.085
Хуан Мартин Дел Потро  - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Аргентински торањ „смечовао“ Алкараса – „Има 20 година и жали се на грчеве после два сета“
Новак Ђоковић и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Белорускиња одушевила фотографијом са Новаком: Колико Гренд слемова видите? /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала