- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шеф горњег дома руског парламента: Запад почео да припрема терен за обојену револуцију у Србији

© Фото : Пресс-служба Совета Федерации РФ / Уђи у базу фотографијаПредседавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко
Председавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
Пратите нас
Ексклузивно
У последње време све је више назнака да је Запад започео активну фазу припреме терена за „обојену револуцију“ у Србији, изјавила је председавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко ексклузивно за Спутњик Србија.
Тим речима Валентина Матвијенко објаснила је зашто је недавно пружила своју подршку Србији.
„Једноставно смо морали да обратимо пажњу на ту опасност која се надвила над слободном Србијом, над њеним суверенитетом и независности“, истакла је она.

„Данас имамо класичан пример мрежноцентричног рата, када мрежне структуре које контролише Запад користе неку осетљиву тему за слабљење ситуације, покушавајући да је доведу у стање када може да делује као ‘окидач’. А након тога изазивају демонстрације и активирају припремљену локалну опозицију. Управо тако је почело озлоглашено ‘арапско пролеће’, на исти начин два пута – 2009. и 2022. године – покушали су да ‘уздрмају’ Иран. Данас је на удару Србија“, констатовала је Матвијенко.

Она је приметила да је као инструмент дестабилизације искоришћена трагедија.
„Али, у случају нашег братског народа, Запад је дозволио, сматрам, крајњи, монструозни цинизам. Као средство за дестабилизацију, за стварање хаоса, искоришћена је трагедија српског народа, људска, родитељска туга. Ради се о два случаја пуцњаве – у Београду и Младеновцу – када је убијено 17 људи, већином деце. Ти догађаји су потресли српско друштво. Сама чињеница паразитирања на таквој несрећи је одвратна и сведочи о томе колико далеко је Запад спреман да иде у жељи да погази Србију и казни је за вођење независне политике. Ово би требало да изазове, и уверена сам, изазива природну реакцију гађења, осуде код сваког нормалног човека. Али такође је потребна професионална процена онога што се догодило, темељна истрага безбедносних органа о томе да су се два трагична догађаја у Србији догодила у интервалу од једног дана, проучавања контаката убица-психопата, посебно на друштвеним мрежама и ‘даркнету’, да би се одговорило на питање да ли је оно што се догодило резултат употребе техника неуролингвистичког програмирања, које активно користе западне обавештајне службе“, објаснила је она.
Матвијенко је казала да Русија сматра да је важно да народ Србије и њено руководство и председник Вучић, који чини све да заустави реализацију сценарија „обојене револуције“ и консолидује друштво, осети руску искрену подршку у овом тренутку.
„Да не би изгубили присебност и да би веровали да је могуће одупрети се Вашингтону и Лондону, деловању њихових специјалних служби. Са Сиријом нису успели. Са Белорусијом нису успели. И неће успети са Србијом“, поручила је она.
„Верујемо да, упркос масовној индоктринацији у коју су се укључили сви западни медији, невладине организације и агенти утицаја, Срби неће дозволити да буду преварени. Сувише је свеже у сећању бомбардовање НАТО-а 1999. године и прогон и убијање српских лидера и хероја који су уследили. Сада је важно да се уједине, обједине патриотске политичке снаге у један народни покрет за одбијање стварног и веома опасног напада и одбрану свог суверенитета и својих националних интереса“, закључила је Матвијенко.
Зграда Савета федерације Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
РУСИЈА
Москва драматично упозорава: Ко стоји иза разулареног насиља против Срба које може да запали Балкан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала