- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Није време за крај

© AP Photo / Aaron FavilaЕнди Мари
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
Пратите нас
Да Ендија Марија повреде нису константно саплитале током каријере, данас би се много чешће гооврило о „великој четвроиц“ него о „великој тројци“, међутим упркос томе што је дуго времена није могао да пружи свој максимум прослављени Британац још увек не намерава да каже збогом тенису.
„Надам се да ово није мој последњи Вимблдон. Наравно не зависи све увек од нас. Најважније је да будем здрав. Искрено тешко бих могао да се вратим после још неке велике операције. Како сада ствари стоје могу још да играм“, поручио је Енди Мари после навода да би овогодишњи Вимблдон могао да буде последњи у његовој богатој каријери.
Јасно је да са 36 година и једним вештачким куком професионални тенисер може да почне да размишља о крају каријере, међутим, то је за просечне играче којима никако не може да припада Мари.
Троструки Гренд слем шампион сигурно би у ризницу трофеја наређао још пехара да није имао проблема са куком који је оперисао два пута, 2018. и 2019. године. Као прави шампион вратио се на терен и наставио да се бори, а његове победе пркосе законима физике.
„Знам да нећу играти заувек. Имам идеју како и где да завршим, али то није овогодишњи Вимблдон. Не постоји прави и погрешан тренутак за завршетак каријере. Спортисти је увек тешко када дође тај тренутак и једини је он тај који одлучује“, рекао је Мари.
Када је почетком године дошао на Аустралијан опен, његови противници вероватно нису превише стрепели када су видели жреб, али Британац је из себе извлачио своје најбоље ударце и кретао се као да никада није имао ниједну повреду.
Најпре је одиграо пет сетова против Матеа Беретинија, затим исто толико против Танаси Кокинакиса, а онда су сви стрепели да ли ће против Роберта Баутисте Агута уоппште моћи да изађе на терен. Изашао је готово једва стојећи на ногама, али и у таквом стању успео је да стигне до сета и азврши учешће у трећем колу као један од највећих тениских ратника икада.
Сјајну форму наставио је да показује у Дохи где је успео да стигне до финала у ком фа је савладао Данил Медведев, а онда као да га је стигао умор и почео је да тоне и ређа елиминације у првим рундама.
Можда би то за било ког другог тенисера био довољан знак да каже „збогом“, али не и за Марија. Крај професионалне каријере није у Ендијевим мислима. Победила је љубав према тенису и Британац је нашао решење. Вратио се челенџерима и одмах освојио први који је одиграо у Француској.
Није играо на Ролан Гаросу, одлучио је да се спрема за траву и Вимблдон, а на три челенџера која се играју на тој подлози стизао је до трофеја. Титуле на турниру тако малог ранга у овој фази каријере за Ендија су као Гренд слем, а то најбоље осликава чари спорта.
Као двоструки шампион Енди ситже на још један Вимблдон, али не последњи у каријери!
Олга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
СПОРТ
Олга пред Вимблдон стигла до најбољег ранга у каријери
Јелена Остапенко - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
СПОРТ
Шампионка руске крви
Новак Ђоковић, Вимблдон, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
СПОРТ
Новак је опет предао трон, али би повратак могао да буде експресан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала