- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ затворила случај оружане побуне у Русији

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Уђи у базу фотографијаБорци групе "Вагнер"
Борци групе Вагнер - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
Пратите нас
Федерална служба безбедности затворила је случај оружане побуне у Русији, саопштила је прес-служба ФСБ.

„Током истраге кривичног поступка, који је 23. јуна покренуло истражно одељење ФСБ Русије према члану 279 Кривичног законика Русије због оружане побуне, утврђено је да су њени учесници обуставили акције, директно усмерене на извршење кривичног дела. Узимајући у обзир ове и друге околности које су од значаја за истрагу, истражни орган је 27. јуна донео решење о окончању кривичног поступка“, саопштила је Служба безбедности.

Подсећамо, током ноћи 24. јуна у Ростову на Дону снаге „Вагнера“ заузеле су штаб Јужног војног округа, након изјаве Евгенија Пригожина да је руска авијација извела нападе на кампове те војне групе. Министарство одбране Русије и Федерална служба безбедности Русије су те наводе демантовали.
Председник Русије Владимир Путин је дејства „вагнероваца“ назвао злочиначком авантуром.
Касније је прес-служба председника Белорусије Александра Лукашенка саопштила да је он преговарао с Пригожином, који је прихватио његов предлог да обустави кретање „Вагнера“ на територији Русије.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је у суботу увече саопштио да ће Пригожин отпутовати у Белорусију. Кривични поступак, који је био покренут против њега, обустављен је.
Погледајте и обраћање Владимира Путина од понедељка, 26. јуна, у ком је истакао да би оружани преврат покушан током викенда свакако био угушен:
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
РУСИЈА
Путин: Доносио сам одлуке да се избегне крвопролиће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала