Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о Видовдану: Цена коју смо плаћали од Косова до Хага не може да буде већа

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистарка културе Маја Гојковић је Предићеву слику "Косовка девојка", упоредила са славном "Мона Лизом"
Министарка културе Маја Гојковић је Предићеву слику Косовка девојка,  упоредила са славном Мона Лизом

 - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, на отварању последње деонице обилазнице око Београда од Стражевице до Панчева на празник Видовдан, да смо први пут престали да кукамо и наричемо над својом судбином и почели да стварамо и јачамо Србију.
„Данас је Видовдан, празник над празницима, дан који је прерастао у мит, мит који је постао живот, који смо поклонили историји, коју толико пута нисмо схватили, сећање нам је свакако највећа, али не једина, обавеза. И није реч само о коренима који нас везују за све оно што смо некада били и не само бици која је избрисала једну и створила нову и другачију историју, нити у ратовима које смо победили и у њима изгубили себе“, рекао је Вучић.
Чак ни у понижењу себе које је кулминирало предајом једног српског председника и сопственог достојанства, истакао је Вучић.
Каже да нас историја учи да победе, чак и оне највеће, могу да буду само делић великог пораза, а велики порази део оне увек највеће победе.
„Важна је наша способност да видимо разлику, могућности и прилику, Србија неће нити може да побегне од своје историје и грешака, цена коју смо плаћали од Косова до Хага не може да буде већа, али истовремено баш данас нема народа који има толико разлога за понос, као што ми и грађани Србије и Срби као народ имамо. Можда зато што смо можда први пут у историји престали да наричемо над својом судбином, кукамо и плачемо и почели да стварамо без изговора и тражења оправдања у другима, окренути себи и свесни тога шта нам је у рукама, дижемо Србију, градимо је и јачамо и чувамо и то не некоме у инат већ што знамо да назад не постоји ништа осим туге и бола, напред је најбољи лек за Србију", истакао је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
СРБИЈА
Вучић: Аутомобил мог сина су три пута претресали на Косову /видео/
Горан Весић и Александар Вучић на отварању обилазнице око Београда - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
ЕКОНОМИЈА
Свечано отворена обилазница око Београда: Вучић - Ова саобраћајница нам живот значи /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала