- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Научићемо Запад да вређање светиња муслимана није слобода мишљења“: Ердоган о спаљивању Курана

© AP Photo / Burhan OzbiliciПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
Пратите нас
Научићемо Запад да вређање светиња муслимана није слобода мишљења, поручио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган, коментаришући јучерашње спаљивање примерка Курана у Шведској.
Ердоган је спаљивање примерка Курана у Стокхолму, главном граду Шведске, коментарисао док је присуствовао честитању поводом Курбан-бајрама с члановима његове Странке правде и развоја у Истанбулу.
„Они који чине овај злочин, који га допуштају под маском слободе мишљења, који жмуре на ту подлост, неће остварити своје циљеве. Најоштрије ћемо реаговати све док се не буде водила одлучна борба против терористичких организација и непријатеља ислама“, поручио је Ердоган.
Он је подвукао како је потребно знати да Турска никада неће поклекнути пред политиком провокације или политиком претње.
„Ми ћемо на крају научити западне споменике охолости да вређање светиња муслимана није слобода мишљења“, закључио је Ердоган, преноси Анадолија.
У среду је особа идентификована као Салван Момика, пореклом из Ирака, запалила примерак Курана под полицијском заштитом испред џамије у Стокхолму.
Шведски жалбени суд је 12. јуна потврдио одлуку нижег суда да поништи забрану спаљивања Курана, пресудивши да полиција нема законске основе да то спречи.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
РУСИЈА
Путин: Непоштовање Курана у Русији је, за разлику од других земаља ─ злочин
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала