- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Тамо далеко“ већ гледају према Србији

© Фото : ФИБАНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
Пратите нас
Приближава се Светско првенство у кошарци, а медији на Филипинима, једног од домаћина Мундобаскета, већ се баве Србијом. Портал који се зове Спин већ је покушао да предвиди петорку Орлова на Светском првенству, а онда је следећа: Мицић - Богдановић - Покушевски - Јовић - Јокић.
Филипинцима је интересантно да су Никола Јовић и Никола Јокић играли у финалу НБА лиге на одвојеним странама, али да обојица долазе из исте земље и да би могли да играју за исту репрезентацију.
Додају да је Србија једна од 32 земље које су обезбедиле пласман на Мундобаскет. И истичу да ће Орлови под вођством Светислава Пешића на располагању имати прву класу играча.
Филипинци предвиђају да ће прва петорка изгледати овако:
Василије Мицић на позицији плејмејкера, бек Богдан Богдановић, крило Алексеј Покушевски, крилни центар Никола Јовић и наравно центар Никола Јокић. Као шестог најважније играча Србије Филипинци истичу Немању Бјелицу.
Очигледно је да су петорку спојили под утицајем чињенице за које екипе ови играчи играју, односно предност су дали Покушевском и Јовићу зато што су НБА играчи, као и Бјелици који је прошле сезоне освојио НБА лигу са Голден Стејтом.
Мицић, Богдановић и Јокић не би требало да имају проблема да буду носиоци игре, наравно ако сви буду на располагању Пешићу.
Поред њих, као и Јовића, Покушевског и Бјелице (био дуго повређен), у оптицају су још неки важни играчи попут Марка Гудурића, Николе Милутинова, Немање Недовића, Алексе Аврамовића, Николе Калинића...
Као што смо недавно и истакли, јако је важно прво да се види на кога ће Пешић моћи да рачуна, па ће се онда правити даље калкулације.
Јасно је да неће моћи да рачуна на Владимира Лучића, као и да неће рачунати на Милоша Теодосића.
Србија ће у групној фази Мундобаскета играти против Кине, Доминиканске Републике и Јужног Судана, а у наредну рунду ће се пласирати две првопласиране селекције.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Никола Јокић и Џамал Мареј - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
СПОРТ
„Шта још Јокић треба да уради?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала