- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Шта још Јокић треба да уради?“

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Џамал Мареј
Никола Јокић и Џамал Мареј - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Никола Јокић поново је писао нове странице историје у НБА лиги, а својим невероватним учинком инспирисао је саиграча Џамала Мареја па су тако Србин и Канађанин били главни јунаци Денверове друге победе у финалној серији против Мајамија. О томе колико га Јокић мотивише Мареј је говорио и на конференцији.
Блистао је уз Николу Јокића Џамал Мареј у серији против Лејкерса и само се чекао тренутак када ће експлодирати и против Мајамија. Заједно са српским мајстором кошарке писао је историју и трећој утакмици финалне серије, а иако је постигао трипл-дабл после победе причао је о Јокићу.
„Никола зна у ком сам расположењу, којим интензитетом играм, да ли је низак или висок, кад је време за кош и све у том стилу. Знам кад је спреман да разиграва, када настоји да шутира, знам када је најбољи актер на терену, знак када иде тај секунд када ће ући у утакмицу. То је осећај и поверење које настојимо да одржимо“, објаснио је Мареј.
Мареј је наставио да хвали српског аса, а потом упитао оне који су га критиковали шта би још требало да уради да покаже кошаркашку величину.
„Чини да све што ради изгледа тако једноставно. Заврши утакмицу са 21 скоком, а сви само говоре да не може да скочи, јак је, бори се са свима на терену. Убаци 30 поена, људи кажу да не жели да постиже поене, он постигне 32 уз десет асистенција. Има изванредан осећај за шут, његова слободна бацања, његова креативност, додавања без гледања, његова кошаркашка интелигенција... Он је један посебан, посебан кошаркаш. Колико још пута мора то да уради да би људи почели да верују у његову игру?“, упитао је Канађанин.
Сјајни Мареј и даље осећа „лептириће у стомаку“ због тога што његов тим игра финале НБА лиге.
„Знате, ако људи питају, велика је сцена, јесте ли уопште нервозни? Наравно дабисте требали да будете. То значи да вам је стало. То вас чини живима, али и да уживате у овом тренуцима. Лепо је то осећати. Настојим да уђем у ту зону, помало медитирам, осврнем се на све иза уз сазнање да је то оно што желим да радим, што сам радио целог живота. Сви ти лептирићи у стомаку, то је нормално. Показује да вам је стало и да сте узбуђени“, закључио је Џамал Мареј.
Мију Като - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Правда је достижна – дисквалификована Јапанка освојила Ролан Гарос
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Седмо или прво финале – историја или младост? Познато када Новак и Карлос играју епско полуфинале
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Карлос пре 20 година освојио Ролан Гарос – сада учи новог Карлоса: „Имамо план за Новака“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала