- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак против Аргентинца почиње поход на Вимблдон – од четвртфинала почињу „проблеми“

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић и Вимблдон
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, у првом колу Вимблдона играће против Аргентинца Педра Ћаћина. Српски ас до финала неће моћи да се сретне са Карлосом Алкарасом.
У Новаковом делу жреба су Ник Кирјос, Феликс Оже-Алијасим, Андреј Рубљов као и Хуберт Хуркач. У другом колу Новак иде на бољег из дуела Џордан Томпсон - Брендон Накашима.
У трећем мечу српски ас могао би да се састане са Томасом Мартином Ечеверијем или чак и са Стеном Вавринком. У осмини финала Новак би могао да налети на Лоренца Мусетија, док од четвртфинала креће тежак посао.
Новак би у четвртфиналу могао да игра против Рубљова, Бублика или Кирјоса, док би се у полуфиналу потенцијално састао са Рудом, Синером или Фирцом. Осим са Алкарасом Новак би у финалу могао да се сретне и са Данилом Медведевом или Холгером Рунеом.
На Гренд слем дебију Хамад Међедовић играће у првом колу против Кристофера О'Конела, док је од српских тенисера најтежи задатак добио Филип Крајиновић који игра против Феликса Оже-Алијасима.
Неће бити лако ни Ласлу Ђереу који прво коло игра против Максима Кресија. Миомир Кецмановић почиње дуелом против Дијега Шварцмана, док је најлакши задатак добио Душан Лајовић који игра против Јана Чоинског.
Српска тенисерка Наталија Стевановић у свом првом мечу на Гренд слему играће против Чехиње Каролине Плишкове.
Други део жреба за мушки сингл биће изузетно занимљив. У првом колу састаће се двојица Италијана Лоренцо Сонего и Матео Беретини, а у другом колу победник би могао да игра против Алекса Де Минора. У трећем колу бољи потенцијално иде на Сашу Зверева, а четврто коло резервисано је са Карлоса Алкараса.
Један од мечева који ће привући велику пажњу биће и дуел Стефаноса Циципаса и Доминика Тима у првом колу, а оно што ће додатно подгрејати узбуђење јесте наредни меч јер би победник могао да игра против Ендија Марија.
Каролина Возњацки - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Низала поразе од Српкиња па постала шампионка – прослављена Каролина се враћа тенису
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Српска традиција на Вимблдону – Наталија као Новак /видео/
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
СПОРТ
Кецмановић „уштопован“ у четвртфиналу – пропустио је добру шансу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала