- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пољански: Кијев и Запад спремају провокацију на Запорошкој нуклеарки

© AP Photo / John MinchilloПрви заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански
Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
Пратите нас
Кијев и његови западни покровитељи очигледно припремају операцију „под туђом заставом“ на Запорошкој нуклеарној електрани како би оптужили Русију за нуклеарну провокацију, написао је на свом налогу на Твитеру први заменик амбасадора Русије при Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.
„Очигледно, кијевски режим и његови западни спонзори су се одлучили на нуклеарну провокацију на Запорошкој нуклеарки, коју Украјина редовно гранатира“, написао је Пољански.
Русија је у четвртак Савету безбедности и Генералној скупштини Уједињених нација послала писмо у којем је навел да не планира да уништава Запорошку нуклеарку.
Москва је позвала генералног секретара УН Антонија Гутереша и међународну зајендицу да уложе све напоре да не дозволе кијевском режиму да организује провокацију на нуклеарки.
„Потребна им је нова операција 'под туђом заставом', да би оптужили Русију (као што је било с Бучом или Каховском хидроелектраном), како би покушали да врате на своју страну западно јавно мњење, које је све уморније од издвајања новца на посредни рат НАТО-а против Русије до последњег Украјинца“, написао је Пољански.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
РУСИЈА
Лавров: Изјаве Кијева да Москва спрема дизање Запорошке нуклеарке у ваздух ─ бесмислица
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала