- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Будућност се на Исланду провела „као бос по трњу“

CC0 / Pixabay / Фудбалски стадион — илустрација
Фудбалски стадион — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
Пратите нас
Будућност из Подгорице доживела је дебакл у финалу претквалификација за Лигу шампиона, јер их је на Исланду победио Брејдаблик резултатом 5:0 и домогао се првог кола квалификација за елитно фудбалско такмичење.
Да брука буде још већа, Подгоричани су после 33 минута игре на Северу Европе имали чак четири гола заостатка што довољно показује колика је разлика у квалитету два тима.
Шампион Исланда напунио је до врха мрежу црногорског представника у финалу претквалификација, након што су и једни и други били убедљиви на претходном кораку. Будућност је на поменутом турниру који се игра на Исланду, савладала Атлетик Ескаладес резултатом 3:0, док је Брејдаблик демолирао Тре Пене - 7:1.
И чекало се финале претквалификација у ком је првак Исланда имао улогу фаворита, али ништа није слутило на крах који је доживела Будућност која је у својим редовима од првог судијског звиждука имала и двојицу српских фудбалера. Марко Павловски, капитен златне генерације Орлића из 2015. године замењен је на полувремену, док је дефанзивац Урош Игњатовић за 90 минута проведених на терену добио жути картон.
Већ у петом минуту Брејдаблик је успео да затресе мрежу Ђорђија Павличића, да би у 22. минуту предност била дуплирана преко Сигурдарсона. Није се дуго чекало на Северу Европе на трећи гол у мрежи Подгоричана, да би најава бруке уследила у 33. минуту када је резултат на семафору био 4:0.
Пукла је брука, а и "петарда" у 74. минуту када се у стрелце уписао и Сванторсон за коначних и понижавајућих 5:0 за Исланђане који су нанели тежак пораз изабраницима Миодрага Џудовића, за које је вероватно и боље што нису прошли у прво коло квалификација за Лигу шампиона где их чека ирски Шамрок.
Подгоричани се селе у друго коло квалификација за Лигу конференција, које је треће по јачини европско такмичење.
ФСС - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
ФСС увео нову функцију – и померио почетак Суперлиге
Кристоф Галтије - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Шок у Француској – ухапшен тренер ПСЖ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала