Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Еулекс о притвореним Србима на Косову: Имали знакове повреда, не жале се на услове притвора

© AP Photo / Bojan SlavkovicЕулекс
Еулекс - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
Пратите нас
У складу са мандатом Еулекса, који предвиђа непрекидно надгледање одабраних случајева које покрива цео ланац кривичног правосуђа, Мисија преко своје Јединице за надгледање предмета помно надгледа 109 случајева који укључују косовске Србе или евентуално утичу на односе међу заједницама, речено је у Еулексу.
Из Еулекса тврде да ово надгледање подразумева појединце који се налазе у притвору, као и случајеве повезане са кризом око регистарских таблица из 2022. године, са поступцима експропријације јавног и приватног земљишта на северу КиМ, али и случајеве у вези са, како се наводи у одговору Еулекса Танјугу, недавним насиљем на северу.
„С обзиром на редовно и мобилно присуство корективних стручњака Еулекса у свим корективним установама на Косову, Еулексови корективни стручњаци су такође посетили притворенике М. М, Д. О. и Р. П. како би пратили услове њиховог притвора“, кажу из Еулекса.
Истичу да нико од њих није имао примедби на услове притвора и поступање затворског особља.
„У време састанака, притвореници М. М. и Д. О. показивали су знакове повреда. Еулекс је обавештен да је њихове повреде евидентирало медицинско особље током пријема, у складу са релевантним процедурама и да им је прописан медицински третман. Корективни стручњак Еулекса јуче је посетио и Н. О.“, наводе из Еулекса.
Наглашају да ће мисија Еулекса наставити да извештава о свим случајевима који су део мандата Еулекса.
Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
СРБИЈА
Петковић: Косовска полиција тукла и малтретирала све ухапшене Србе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала