- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Најтежи и најлакши противник“ – Данац верује да има рецепт за Новака

© AP Photo / Frank Franklin IIХолгер Руне и Новак Ђоковић – УС опен
Холгер Руне и Новак Ђоковић – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
Пратите нас
Када год је играо против Холгера Рунеа, Новак Ђоковић тешко је проналазио свој најбољи тенис, па је млади Данац постао један од ретких који против једног од најбољих свих времена има бољи међусобни скор. Међутим, упркос изостанку Новакове најбоље форме, Руне никада није лако победио српског аса и зато га сматра „најтежим и најлакшим противником“.
Један од потенцијалних противника Новака Ђоковића у финалу Вимблдона могао би да буде и Холгер Руне уколико прође тежак пут до борбе за титулу. С обзиром на то да је такав сценарио могућ малди дански тенисер говорио је о томе како види српског аса.
„Новак је истовремено најтеже и најлакше противник. Најтежи је јер све уме да одигра, а најлакши јер и пре почетка меча знате да вам ништа неће поклонити, да се џабе надате да ће грешити и да морате да освојите сваки поен“, рекао је Руне.
Данац верује да је пронашао рецепт за победу против Новака.
„Једноставно, покушавам да одиграм максимално све што знам, да њега избацим из зоне комфора и када ми се учини да сам можда успео, онда почнем да га максимално нападам“, објаснио је Руне.
Дански тенисер посебно се осврнуо на дуел са српским тенисером из Париза где су Новак и он играли финале Мастерса.
„У Паризу је финале било невероватно изједначено и када сам на 5:5 у трећем сету направио брејк, помислио сам, знам да чак и ако фантасично сервирам, он ће враћати лоптицу максимално и неће промашивати. Тако је и било, он је добио прва два поена и помислио сам, нећу успети ако се не потрудим више. Сконцентрисао сам се на мој први ударац после његовог ритерна, успео сам и добио тај невероватни гем и меч“, закључио је Руне.
Млади дански тенисер налази се у истом делу жреба где су и Карлос Алкарас и Данил Медведев, а када је реч о припремама за Вимблдон испао је у полуфиналу Квинса од Алекса Де Минора и дефинитивно оставио простора за напредак пред трећи Гренд слем у сезони.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић, Бањалука - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СПОРТ
Новаков турнир се званично сели у Румунију
Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Вимблдон кроз историју: Новак не би играо до финала – а ривал би му био свештеник
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала