- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Не помаже ни Тијана – Србија „прокоцкала“ победу и узда се у математику

© Фото : ФИВБТијана Бошковић
Тијана Бошковић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
Пратите нас
Одбојкашице Србије остаће по свој прилици без пласмана на Фајнал-ејт Лиге нација после пораза од Доминиканске Републике, у драми и борби од пет сетова 3:2, (22:25, 25:15, 23:25, 25:19, 15:10). Иако су српске грације водиле 2:1, на крају су поражене и сада се уздају у математику и кикс директних конкурената, што је мало вероватно.
Европске и светске првакиње појачане најбољом одбојкашицом света Тијаном Бошковић почеле су да нижу победе у Лиги нација, али се онда догодио изненађујући пораз од Доминиканки.
Водила је Србија, имала све у својим рукама - карту за одлазак на завршни турнир у Тексасу, да би уследио велики број грешака који је одвео у пораз.
Тијана је врхунски одрадила свој део посла, постигла је чак 31 поен, али је промашивала у завршници што је јасна последица умора од напорне сезоне. Није могла више од тога, а није ни Србија могла да избегне пораз од незгодних Доминиканки, које су претходно после преокрета савладале Кину.
Маша Перовић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СПОРТ
Маша преко Украјинке до бронзе на Европском првенству
Управо се Србија уздала да би Кина могла да киксне и тако да остави изабранице Ђованија Гвидетија у игри за пласман на Фајнал-ејт, али се то није догодило. Кинескиње су рутински изашле на крај са Јужном Корејом 3:1 (25:13, 25:21, 21:25, 25:15), чиме су додатно смањене шансе Србије.
Један од начина јесте да Јапан изгуби од Тајланда, у мечу у коме је апсолутни фаворит, а сусрет је заказан за суботу од 15 часова и 30 минута. Тешко је и нереално очекивати да ће фаворити нанизати поразе у одлучујућа два кола, док је Србији остао још један меч са Бугарском у ноћи између суботе и недеље (пола четири ујутру).
Јасно је да Србију само математика одржава у животу, те ће завршница Лиге нација по свој прилици протећи без Тијане Бошковић, Маје Огњеновић и осталих звезди наше, европске и светске одбојке.
Српкињама је пресудила Гаила Лопес Гонзалес која је испоручила 26 поена, од чега три ас ударца, а за поен ефикаснија од ње била је Елизабет Мартинес. Упркос победи, и Доминиканска Република је завршила такмичење.
У табору Србије, уз поменуту Тијану Бошковић која је имала 31 поен, двоцифрене су биле још Александра Узела и Мина Поповић са по 10 поена.
Никола Јакшић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СПОРТ
Наставља се потоп Србије на великим такмичењима
Лука Дончић и Кајри Ирвинг - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СПОРТ
НБА хаос: Далас верује у „отписани тандем“, Денвер се осипа, Голден Стејт „закључао“ Грина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала