- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миротић и Меси „муче“ Барселону – огласио се председник: „Далеко смо од договора“

© AFP 2023 / INA FASSBENDERНикола Миротић
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Пратите нас
Никола Миротић и Барселона и даље су далеко од договора и тога да избегну одлазак на суд, потврдио је председник каталонског дива Ђоан Лапорта. А колико је заправо лоша ситуација у СД Барселона, показује то што ће клуб морати до 2025. године да плаћа плату Леу Месију, који је напустио Ноу Камп још 2021. године...
Очајна пословна политика Барселоне у последње време довела ју је до тога да има озбиљних проблема на свим пољима, и то се одражава на све спортске секције.
Велики човек Никола Миротић који је водио бордо-плаве до титуле у АЦБ лиги и убедљиве победе над највећим ривалом Реал Мадридом, доживео је да му клуб окрене леђа и олако га се одрекне, без да прво челници седну са њим за преговарачки сто у покушају да пронађу заједнички језик и наставе успешну сарадњу.
Нису нашли за сходно да му се обрате и понуде смањење плате због тешке финансијске ситуације, већ су дозволили да Миротић од других сазна да му се спрема "шут-карта".
Али, неће се тако лако завршити "случај Миротић" је Црногорац са шпанским пасошем има важећи уговор јш две године и Барселона би због тога требало да му исплати чак 22 милиона евра бруто. Покушавају Каталонци на све начине да убеде Николу, ког хоће пола Европе, од Олимпијакоса до Звезде и Партизана, да им опрости тај новац, да се одрекне озбиљне своте новца, али је јасно да он нема разлога да пристане на тако нешто, пре свега због понашања челника Каталонаца.
Колико је ситуација озбиљна, потврђује и то што се огласио председник Ђоан Лапорта, који је поручио да су две стране далеко од договора.
„Не можемо да имамо толике плате у кошарци. Можемо да будемо конкурентни и када не трошимо 40 милиона евра на плате. Тренутно су Миротић и клуб јако далеко од договора, али видећемо како ће се решити ситуација са његовим одласком“, изјавио је Лапорта за шпански дневник Ла Вангуардиа.
Уследило је повлачење паралеле са чувеним фудбалским менаџерима Пинијем Захавијем и Жоржом Мендешом.
„С њима имамо вишегодишњи однос. Велика већина менаџера жели да буде у добрим односима са Барселоном. То је однос поштовања. Такав је и Иван де ла пења. Наравно, постоје и они агресивни, али не толико у фудбалу, колико у другим спортовима“, истакао је Лапорта.
На те његове речи, уследило је питање новинара да ли се то односи на преговоре око раскида сарадње са Миротићем и сада већ бившим тренером Шарунасом Јасикевичијусом?
„Не желим да улазим у то. Рећи ћу само да приступ преговорима није увек онакав какав би требало да буде. А већ сам рекао, и поновићу - греше они који покушавају да нас притерају уза зид“, закључио је Лапорта.
Што се тиче Месија који је икона Барселоне и о чијем повратку у клуб се овог лета доста причало и писало, али је он изабрао да каријеру после Пари Сен Жермена настави у Интер Мајамију, просто је необјашњиво да му Барселона и даље исплаћује плату.
Чиниће то све до 2025. године, што је потврдио лично председник Ђоан Лапорта. Тако дуг период исплате новца Аргентинцу резултат је одлагања које је договорено са претходним управним одбором, а износ је укључен у платни фонд Барселоне.
Меси је пре две године напустио Шпанију, а Барселона ће му новац исплаћивати још две године.
Катар - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
СПОРТ
Катар потврдио зашто је статистика као бикини
Партизан и Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
СПОРТ
Када почиње Евролига и зашто се толико потенцира на Берлину и Немачкој?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала