- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Катар потврдио зашто је статистика као бикини

© AP Photo / Godofredo A. VásquezКатар
Катар - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Катара креирала је велико изненађење на Голд купу, након што је у мечу 3. кола групне фазе победила фаворизовани Мексико минималним резултатом (1:0), чиме је обезбедила место у четвртфиналу.
Ништа ту не би било толико чудно да Катар није имао само један шут, наспрам 25 покушаја ривала.
По ко зна који пут потврђена је она чувена реченица легендарног коментатора Звонка Михајловског да је „статистика као бикини, показује све, а не открива ништа“.
Јер, како другачије описати дешавања и резултат с меча Катар - Мексико у ком је првопоменута репрезентација која је крајем прошле године била домаћин Светског првенства, успела преко стрелца Шехата у 27. минуту да матира Гиљерма Очоу и да баци на колена јужноамеричку селекцију.
Тим селектора Арторо Лозана био је апсолутни фаворит против Кеирошове чете, али с обзиром на то да је пре дуела са Катаром већ обезбеђен пласман међу осам најбољих на Голд купу, било је јасно да Мексико има простора да одмори поједине фудбалере.
Упркос томе. 90 минута фудбала за расплет у Групи Б донео је потпуну теренску иницијативу и доминацију "сомбрероса", који су имали посед лопте 76 одсто, и чак 25 удараца, од којих је шест ишло у оквир гола који је бранио и одбранио Баршам.
С друге стране, Катар који је крајем 2021. године у два наврата одмерио снаге са репрезентацијом Србије и примио је укупно осам голова, оба пута по четири, успео је да шокира Мексико из само једног јединог шута током 90 минута фудбала.
„Прво бих желео да честитам мојим фудбалерима, сјајан став, невероватан борбени дух, ово је поклон свим навијачима и људима Катара, заслужили су ову победу. Била је тешка утакмица, Мексико је фантастичан тим, али ми смо успели да победимо. Невероватан борбени дух и концентрација, против Мексика немате других опција, морате да се борите као за живот“, рекао је селектор Катара чувени Карлос Кеирош.
Погодак Хазема Шехата у 27. минуту донео је три капитална бода и место у четвртфиналу Голд купа. Тријумф на стадиону Леви добија на тежини, ако се узме у обзир да је Мексико рекордер по броју освојених трофеја - 8, на такмичењу које је основано 1991. године, а титулу брани селекција Сједињених Америчких Држава.
Управо су се уз Мексико и Катар у ноћи између недеље и понедељка у четвртфинале пласирали Америка и Јамајка. Катар је због боље гол-разлике од трећепласираног Хондураса изборио пласман у нокаут фазу, обе селекције имају по четири бода, док последњепласирани Хаити има један мање.
Сједињене Америчке државе су до врха напуниле мрежу Тринидада и Тобага - 6:0 (3:0), док је Јамајка "петардом" окончала сусрет са Светим Кристофором и Невисом.
Златан Ибрахимовић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
СПОРТ
Ибрине „игрице“ или никад бржи повратак из пензије?
Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
СПОРТ
Звезда стигла у Русију – у најјачем саставу удара на Зенит
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала