Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Клинтонова брига за Србе – гроф Дракула у улози директора Завода за трансфузију крви

CC BY-SA 2.0 / gypsy in moda / DSCF0314Споменик Била Клинтона у Приштини
Споменик Била Клинтона у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Изненадна Клинтонова брига за права Срба на северу Косова је лоше режирана улога у којој гроф Дракула глуми директора Завода за трансфузију крви. Истовремено, „бивши човек“ Бил Клинтон покушава да испегла своје крваво наслеђе на Косову и Метохији, сматра др Срђа Трифковић.
Бивши председник САД Бил Клинтон је током говора на церемонији у његову част у Тирани изразио забринутост због ситуације на северу Косова и позвао Приштину да „престане са глупостима“, мислећи на избор нелегитимних градоначелника у четири града на северу покрајине.

Клинтонова брига за Србе

Клинтон је у Тирани позвао привремене власти у Приштини да одступе и „покаже свету како изгледа инклузивна будућност“, мислећи на права српске мањине на северу.
„Постоји спор који се сада дешава на Косову за који бих волео да се никада није догодио. То више није моја одлука, него су Косовари створили та четири града у корист Срба да им дају још четири градоначелника. Тако да мислим да није требало да се одрже ови избори“, рекао је Клинтон.
„Лако је Албанцима који су сада у већини и покушавају да искористе тренутак да изнесу свој аргумент, али права ствар коју би требало да ураде је да престану са овим глупостима“, додао је Клинтон.

Дракула у улози директора Завода за трансфузију крви

Има ироније у ситуацији кад се појави ловокрадица у улози чувара, или кад се гроф Дракула појави у улози директора Завода за трансфузију крви, коментарише изненадну Клинтонову бригу за Србе др Срђа Трифковић, спољнополитички уредник америчког часописа „Хрониклс“.
Бил Клинтон на својим рукама има крв из 1999. године и он је дефинитивно један од кључних, ако не и кључни актер у удруженом злочиначком подухвату, чији су део такође били Тони Блер и читав западни естаблишмент, додаје Трифковић.
„Међутим, Курти је помислио да му је све допуштено, с обзиром да је доста дуго косовски реп махао америчким кучетом и да му је ретроактивно све било опраштано и допуштано. Он се ипак сад мало префорсирао. Западу је стало да створи илузију о томе да је Косово нека функционална држава, а његови поступци су више усмерени ка једном стандардном моделу средњевековног баштињења традиција Османског Царства, где ће само једна заједница. и то оних правоверних, бити способна да угњетава све остале.“

Бивши човек „пегла“ своје крваво наслеђе

У Клинтоновој изјави нема ни трага бриге за стварна људска права и конституисање тзв. Косова као функционалне државе. Клинтон само жели да се ублажи утисак да косовски Албанци буквално све могу себи да допусте, а да им из Брисела и Вашингтона ретроактивно све буде опроштено.
Према Трифковићу, Клинтон је напросто један бивши човек и то не само као политичар, већ и као људски, морални лик, репутација чак и у самим Сједињеним Државама. Као бивши човек Клинтон покушава да своје крваво наслеђе на Балкану колико-толико испегла тиме што би се зауставио разуларени наступ садашњег косовског руководства.
„У суштини, између онога што он прижељкује и онога што ради Курти разлика је само у степену а не у квалитету. Односно, и један и други желе исто а то је да Србија легне на руду и призна ампутацију сопствене територије. Само што Клинтон сматра да начин на који Курти сада поступа није функционалан у том циљу“.
Трифковић сматра да ће Курти послушати Клинтона а да ће то онда бити слављено на Западу као доказ умерености и државничке далековидости косовског руководства.
„Дакле, иронија ће бити потпуна да као прво, он направи један дивљачки искорак на северу, а онда кад буде ретерирао то ће бити слављено као врхунски чин попустљивости, државништва и спремности на компромис“, закључио је Трифковић.
Бил Клинтон и Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
СРБИЈА
Оштра порука Била Клинтона Приштини: Престаните са глупостима на северу Косова
Бивши амерички председник Бил Клинтон - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
РЕГИОН
Бил Клинтон допутовао у Тирану, Рама ће му уручити орден
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала