- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јовић пресудио Лејкерсима, Петрушев се поново представио Америци

© AP Photo / Wilfredo LeeНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Кошаркаши Мајами Хита победили су Лејкерсе у летњој НБА лиги резултатом 107:90, а један од најбољих на паркету био је Никола Јовић. Српски таленат убацио је 21 поен, имао је осам скокова и три асистенције.
Шутирао је Јовић седам пута, од чега је у пет наврата био прецизан, док је једини ефикаснији у редовима Мајамија био Хаиме Хакез, који је убацио поен више.
С друге стране, истакао се Макс Кристи који је бројао до 17.
Лакше него што се очекивало прошлогодишњни финалиста НБА лиге стигао је до тријумфа. То им је у значајној мери олакшала рано стечена двоцифрена предност коју су Никола Јовић и саиграчи одржавали до краја против Лос Анђелес Лејкерса.
Није само Јовић био на паркету у ноћи између понедељка и уторка од српских кошаркаша у Летњој лиги. Осим њега и Филип Петрушев из Црвене звезде поново се представио Америци.
Центар црвено-белих ког је Филаделфија регистровала за Летњу лигу, постигао је девет поена за 22 минута проведених на паркету. Имао је Петрушев и шест скокова и две асистенције у тесном поразу Севентисиксерса од Мемфиса - 94:92.
Гризлије су до тријумфа предводили Кенет Лофтон са 21 поеном и Винс Вилијамс који се зауставио на 19 поена. У табору Филе бољи од осталих био је Теркавион Смит са 18 поена, док је Ди Џеј Стјуард бројао до 15.
Подсетимо, Петрушеву ово није први пут да се представља Америци. Он је у августу 2021. године дебитовао за поменутом НБА лигаша, када је у убедљивом тријумфу над Даласом 95:73 постигао пет поена уз четири скока и три блокаде што је посеб но одушевило навијаче.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
СПОРТ
Шта ће остати Европи?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала