- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Постоје два начина да се сваки рат заврши

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Сваки рат се може завршити брзо: или мировним споразумом или онако како су поступиле Сједињене Америчке Државе 1945. године када су употребиле своје нуклеарно оружје против јапанских градова и њихових цивила, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Уопште, сваки рат, чак и светских размера, може брзо да се оконча – или тако што се потпише мировни споразум или, ако се учини оно што су Американци урадили 1945. године, када су применили своје нуклеарно оружје и бомбардовали два јапанска града ─ Хирошиму и Нагасаки. Они су тада, заиста, окончали војни поход, а цена за то је живот готово 300 хиљада цивила“, рекао је Медведев у видеу који је објављен на његовом Телеграм каналу.

Он је, такође, оценио да би се специјална операција Русије у Украјини завршила буквално за неколико месеци да су САД и њихови вазали престали да снабдевају Украјину оружјем.
Истовремено, Медведев је додао да ако би се испоруке оружја одмах прекинуле, борбе би се завршиле за неколико дана.
Бомбардовање јапанских градова Хирошиме и Нагасакија атомским бомбама одиграло се 6 и 9. августа 1945. Бомбардовање је изведено по одлуци америчког председника председника Харија Трумана. Наређење су извршили амерички бомбардери. То је било први пут у историји да је нуклеарно оружје употребљено у рату. Овај чин довео је до окончања Другог светског рата.
Премијер Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
РУСИЈА
Медведев: Нуклеарна апокалипса не само што је могућа, већ је и вероватна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала