- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Поноћна драма на Вимблдону – Ђере избацио Американца после маратона у четири сета

© AFP 2023 / BEN STANSALLЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
Пратите нас
Ласло Ђере и Максим Kреси завршили су меч првог кола тек око поноћи, а победу је на крају однео српски тенисер који се пласирао у друго коло. Играли су скоро три и по сата и четири тај-брејка, али на крају је Ђере био тај који се радовао - 6:7, 7:6, 7:6, 7:6.
Разменила су двојица играча по брејк средином првог сета, али се на крају радовао Kреси који је први сет освојио у тај-брејку (7:5).
Ђере је претрпео брејк већ у првом гему другог сета, али се вратио у игру у четвртом гему. Овога пута тај-брејк је био његов (7:3), као и онај у трећем сету (10:8) у коме претходно нисмо видели чак ни брејк прилику ни за једног играча.
Сличан сценарио имали смо и у четвртом сету, али је на крају Ђере био тај који се боље снашао у јшо једном тај-брејку (9:7) после свих прекида и премештања на терен број један.

„Kакав дан... Да сам га ја писао не бих могао да га напишем овако. Јако незгодан противник, био сам спреман да ће бити мало размена удараца. Било ми је непријатно после првог сета и нисам уживао на терену, вратио сам се у другом сету и осећао да се преокреће на моју страну. Дошао је супервизор и рекао да идемо кући, а онда на терен један. Био сам спреман на све, сервирао је ракете цео меч, два прва сервиса, 15 дуплих у мечу. На 8:8 у тај-брејку је направио дуплу, исцрпљујући меч“, рекао је Ђере.

Ласло ће у другом колу већ данас играти против 32. носиоца, још једног Американца Бена Шелтона (не пре 17.30 часова) који је на старту у пет сетова победио Таро Данијела из Јапана, у мечу који је трајао три сата и осам минута.
„За промену још једна играч који игра сервис-волеј. Један је од физички најјачих на туру, варира други сервис, биће сличан меч, бољи је са основне линије него што је Kреси“, закључио је Ђере.
Видећемо колико је момак из Сенте спреман за дуге мечеве и борбу на Вимблдону.
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
СПОРТ
Српска хероина после величанствене победе: „Не копирам Новака“ /видео/
Стефанос Циципас и Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
СПОРТ
Пет сетова, четири сата, 133 бриљантна ударца и без среће за „вечитог“ повратника: „Свака му част!“
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
СПОРТ
„Понекад полудим...“ – искрени Медведев победом стао уз раме Ђоковићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала