Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Мартиновић се извинио грађанима, Вучићу и Влади због свог говора у Скупштини

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Мартиновић
Александар Мартиновић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
Пратите нас
Министар за државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић извинио се данас свим људима који су се осетили повређеним због његовог говора у Скупштини Србије 4. јула, као и председнику Александру Вучићу и Влади Србије због непријатности коју су имали услед његовог говора.
"Нисам имао намеру да увредим грађане Републике Србије који немају или не могу да имају децу, те сматрам да је мој говор протумачен на потпуно погрешан начин. Жао ми је ако је било кога мој говор повредио и нанео му бол", навео је Мартиновић, извинивши се "свим људима у Србији који су се осетили повређеним" његовим говором на седници Народне скупштине одржане пре два дана.
"Извињавам се председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије због непријатности коју су имали услед мог говора", саопштио је такође Мартиновић.
Он је навео да му је жао јер је, "понет емоцијама, дозволио себи да каже нешто што је могло да се тумачи на различите начине".
"Они који су погрешно протумачили мој говор тврде да сам рекао нешто што никада не бих помислио да кажем. Али како каже стара изрека: "Човек је господар неизговорене речи, а слуга изговорене", додао је Мартиновић, а пренело Министарство државне управе и локалне самоуправе.
Посланици опозиције тражили су јуче да министар Александар Мартиновић напусти седницу јер је, како кажу, "пребројавао децу посланика."
Мартиновић је током седнице 4. јула рекао да они који немају децу критикују власт поводом поступања у вези с два масовна убиства у којима је страдао велики број деце.
"Хоћете да набрајам ко од вас нити је у браку, нити има децу, него уместо деце храни куче, храни маче, златну рибицу итд. Како вас бре није срамота", рекао је Мартиновић.
Скупштина Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
СРБИЈА
Настављена седница Скупштине Србије без присуства Мартиновића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала