Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Општина Штрпце прекида сарадњу са Агенцијом за приватизацију у Приштини

Штрпце - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
Пратите нас
Руководство општине Штрпце на челу са председником Далибор Јевтићем донело је одлуку да, услед непоштовања договора од стране приштинске Агенције за приватизацију, замрзне сваку сарадњу са овом институцијом, о чему су их јутрос обавестили и писаним путем.
„У циљу праве и пуне транспаретности и како би грађани општине Штрпце били упознати са истином, овим путем истичемо да је Агенција за приватизацију, по директиви премијера Косова Аљбина Куртија, уз директан утицај Ненада Рашића, именовала нове чланове Управног одбора „Брезовице“, тачније два члана испред српске заједнице, док је из редова албанске заједнице један од двојице нових чланова становник Јужне Митровице иако је једна од тачака договора био да сви чланови борда треба да буду становници општине Штрпце“, наводе из ове општине.
Како се додаје, општина као институција ће даље поступати по овом питању анализирајући информације које су добили од грађана у вези са самим процесом избора чланова УО, „услед индиција да је било и фалсификовања докумената од стране појединих кандидата, сада чланова УО Брезовице“.
„Додатно, општина је информисала међународне представнике са овом новом, још једном у низу једностраном политичком одлуком владе Косова која за циљ има додатну дестабилизацију ситуацију у општини Штрпце. Општина Штрпце не признаје и неће имати никакву сарадњу са новим УО „Брезовице“ и са друге стране биће у потпуности уз раднике и руководство овог предузећа, баш онако како је и сам председник Јевтић то и обећао у разговору са радницима децембра 2021. године. Позивамо још једном да Агенција поништи одлуку која је донета и, зарад стабилности и даље сарадње, да се врати договору постигнутом у децембру 2021. године“, саопштено је из општине Штрпце.
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СРБИЈА
Тзв. косовска полиција малтретирала особље Дома здравља у Штрпцу
Надзорне камере - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
СРБИЈА
Општина Штрпце: Уклањање камера - наставак акција притиска на Србе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала