- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Две сензације – елиминисани Руд и Фриц!

© AP Photo / Kirsty WigglesworthКаспер Руд
Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
Пратите нас
Четврти тенисер света Каспер Руд елиминисан је са Вимблдона већ у другом колу! Бољи од њега био је Лијам Броди са 3:2 у сетовима - 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:0, а такмичење завршава и девети играч на АТП листи Тејлор Фриц, кога је такође са 3:2 (3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:2) победио Микаел Имер.
Касперу Руду је иначе било пројектовано полуфинале против Новака Ђоковића у доњем делу жреба, али он је стао већ на другој препреци.
Броди ће у трећој рунди играти против Дениса Шаповалова. Иначе, ради се о британском тенисеру, тако да је јасно колико је домаћа публика срећна због оваквог резултата.
Успео је Британац да дође до победе после преокрета, а посебно је импресиван резултат у последњем, петом сету, у ком је Броди био бољи од Руда са 6:0.
У питању је победа 142. на свету против четвртог играча на АТП листи. Заиста се мора подвести под сензацију. Али...
Исто тако се мора рећи да је Каспер Руд специјалиста за шљаку, да му једноставно игра на трави није омиљена, па смо донекле и навикли на његове поразе на старту турнира у Лондону.
Броди слави, забавио је Британце, а видећемо колико може до краја турнира, односно већ у наредном колу када иде на незгодног леворуког Шаповалова.
Сензацију је приредио и 59. играч на АТП листи Микаел Имер који је преокретом, после губитка прва два сета, успео да савлада деветог тенисера света Тејлора Фрица и у наредној рунди ће играти са Данијелом Галаном.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Три нуле, две јединице и много очију за плакање /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала