- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Три нуле, две јединице и много очију за плакање /видео/

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
Пратите нас
Прошло је 18 година од прве победе Новака Ђоковића на Гренд слему, а после „пунолетства“ српски ас уписао је на Вимблдону и јубиларну 350. Гренд слем победу у каријери. Није то била само победа, то је била 30. победа у низу на престижној енглеској траци, а оно што је најимпресивније од свега је што Ђоковић наставља да обара рекорде.
Победа у другом колу Вимблдона за Новака Ђоковића против Џордана Томпсона била је посебна на много начина. Био је то први нешто већи изазов за српског аса на овогодишњем трећем Гренд слему и уједно прилика да попуни нову историјску страницу.
После два и по сата игре Новак је стигао до јубиларне 350. победе на Гренд слему и сада заостаје за 19 у односу на Роџера Федерера који има 369.
До јубилеја је стигао и конкретно на Вимблдону где је везао 30. узастопну победу, а то је учинио на импресиван начин. У прва два кола овогодишњег престижног Гренд слема српски ас није изгубио ниједан сет, односно остављао је противнике на нули.
Тако је Новак у једном мечу везао чак три нуле што је вероватно заболело вимблдонску публику која поново не зна да сакрије да им Новак није миљеник. Српски ас поново је имао два противника у једном мечу, јер се са трибина често чуло навијање за Томспона у току поена.
Стекао се утисак у неким тренуцима да је публика једва чекала Новакову грешку, мада би оправдање за то вероватно била подршка аутсајдеру. Међутим, не може нико да слаже Србина који је исте ситуације прилазио велики број пута.
Последњи поен био је најбољи пример, Томпсон је послао смеч и публика је већ почела да слави спасену меч лопту, иако је било јасно да је смеч био лош и да ће га Новак лако стићи. Српски ас освојио је поен, победио је и показао на уво алудирајући на то да је желео да чује публику како ће да реагује на њега као победника, по 350. пут на једном Гренд слему.
Величанствени српски краљ свих подлога приближио се још једном рекорду који би могао да обори до краја турнира. Новак је освојио 11. тај-брејк у низу на Гренд слемовима, а више од њега имао је само чувени Пит Сампрас који је направио низ од 12.
Прву Гренд слем победу Новак је уписао 2005. године када је на Ролан Гаросу савладао Робија Гинепрла, а исте године први пут је осетио укус победе на Вимблдону где је на свом дебију стигао до трећег кола.
Занимљиво је да иако му је данас Аустралијан опен најуспешнији Гренд слем, на том месту је најјкасније уписао прву победу односно 2007. године против Николаса Масуа. Међутим, тај податак већ наредне сезоне није значио готово ништа јер је Ђоковић управо у „земљи кенгура“ подигао први Гренд слем трофеј.
Новак Ђоковић, Наталија Стевановић, трава, Вимблдон 2023 - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Новакова порука српској хероини: „Надам се да ћемо заједно јести траву на крају“
Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Расуло на Вимблдону – испашта и српски тенисер
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Новак прижељкује освету у трећем колу: „Узео ми је два Гренд слема, али га волим“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала