- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Расуло на Вимблдону – испашта и српски тенисер

© AFP 2023 / CARL COURTВимблдон
Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
Пратите нас
У Лондону просечно 106 дана у години пада киша и управо је то био разлог да се 2009. године изнад Централног терена на Вимблдону постави покретни кров који би помогао да се мечеви не одлажу. После 14 година упркос крову на два терена, Вимблдон је у великом проблему јер се због кише четвртог дана турнира и даље играју и мечеви првог кола.
Млади српски тенисер Хамад Међедовић још у уторак почео је меч првог кола Вимблдона против Кристофеора О' Конела, али је тај дуел због кише прекинут после првог сета.
Није само Хамад имао проблем, одложен је низ мечева, а исти сценарио наставио се и сутрадан, па је тако четвртог дана настала тотална пометња.
Само четворо играча пласирало се у треће коло турнира међу којима је и Новак Ђоковић.
Чак 103 играча треба да одигра тек друго коло, док постоји 18 играча који нису завршили меч првог кола, као што је случај са Међедовићем.
Податак који најбоље показује какво се расуло догађа на престижном Гренд слему је да чак 14 играча треба тек да почну меч првог кола!
Као да киша сама по себи није била довољна, трећег дана на терену број осам меч Димитрова и Шимабутуке прекинуо је инцидент када је демонстрант присталица покрета „Стоп нафти“ упао на терен и просуо слагалице од хиљаду делова.
У четвртак, четвртог дана Вимблдона биће одиграно чак 59 мечева!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Новак прижељкује освету у трећем колу: „Узео ми је два Гренд слема, али га волим“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала