- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак прижељкује освету у трећем колу: „Узео ми је два Гренд слема, али га волим“

© AFP 2023 / BEN STANSALLНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, први фаворит овогодишњег Вимблдона и по многима најбољи тенисер свих времена, каже да би волео да му противник у трећем колу буде швајцарски ветеран Стан Вавринка.
Србин се пласирао у треће коло Вимблдона, пошто је у среду поподне елиминисао Аустралијанца Џордана Томпсона у три сета - 6:3, 7:6, 7:5.
Вавринку, с друге стране, тек данас очекује дуел другог кола против Аргентинца Ечеверија уколико временски услови то дозволе од 12 часова.
„Узео ми је два Гренд слема, победио ме у два финала. Волим Стена, сјајна је особа и ради изванредне ствари, ради оно што не може свако. И даље исписује историју тениса, а имао је операције колена. Он је троструки Гренд слем шампион, то је свакако за велико поштовање након свега што је прошао. И даље је ту. Поседује један од најбољих бекхенда које сам видео, јак, комплетан, може да игра на свим подлогама. Волео бих да се поново састанемо, био би то окршај двојице ветерана", рекао је Ђоковић.
Тиме је на неки начин изразио жељу да се реваншира Швајцарцу за поменуте поразе у финалима велиих турнира.
Новак је, такође, говорио и о томе колико му је последњих година тешко да се носи са доста млађим ривалима, иако себе не види као „старог".
„Млад си или стар колико се осећаш. Ја се осећам младим, деца ме подсећају на то, на невиност, чисту енергију. И даље радим оно што волим. Да, организам ми другачије реагује на неке ствари, али благословен сам да имам здраво тело у овој фази и после 20 година професионалног тениса. Могу да се такмичим на највишем нивоу. Захвалан сам и родитељима на таквим генима. Наравно, добро знам колико труда уложим сваког дана да бих дошао у ситуацију да буде здрав и радим све ово што радим“, подвлачи Новак.
© AFP 2023 / DOMINICK REUTERНовак Ђоковић Стен Вавринка
Новак Ђоковић Стен Вавринка - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
Без обзира на све што је постигао у каријери, а постигао је много, Новак каже да и даље осећа потребу да побеђује.
„Не осећам мањи притисак. Сваки пут када изађем на терен, поготово када је гренд слем у питању, увек очекујем и тражим више од себе. То сви очекују, људи крај телевизора, публика која уживо гледа меч. Морам то да поштујем, јер ми то даје додатну мотивацију. Желим још да стварам велике резултате, то чини ову моју спортску авантуру бољом“, закључио је Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Федерер навија за Ђоковића на Вимблдону: „Сваки нови Гренд слем који освоји је историјски“
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Наталија је дала обећање Србији
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Поноћна драма на Вимблдону – Ђере избацио Американца после маратона у четири сета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала