- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Гест очајника“: Нова Бајденова одлука води човечанство у светски рат

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Уђи у базу фотографијаВашингтон
Вашингтон - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
Пратите нас
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов сматра да испорука Украјини касетне муниције приближава човечанство новом светском рату.
"Са задивљујућом упорношћу Вашингтон наставља да "диже улог" у сукобу. И без касетне муниције, нико није сумњао у дубину умешаности Сједињених Држава у сукоб у Украјини. Међутим, садашњи ниво америчке провокације је прешао све границе и приближио човечанство новом светском рату“, рекао је Антонов новинарима.
Он је изразио уверење да „пумпање“ Украјине западним оружјем неће утицати на постизање циљева специјалне војне операције.
„Касетна муниција је гест очаја. Таква мера говори да су САД и њихови сателити немоћни. Међутим, они не желе да признају сопствене неуспехе и неуспех покушаја Оружаних снага Украјине да покрену офанзиву на руске регионе. Зато они праве нове лудости“, рекао је амбасадор.
„Упадљива је суровост и цинизам са којим је Вашингтон приступио питању испоруке убојног оружја Кијеву. Администрација је потпуно игнорисала тезе о нехуманости таквог корака које су изнели стручњаци, активисти за људска права и законодавци. Зажмурила је на жртве међу цивилним становништвом. Сада, кривицом САД, постоји дугорочни ризик да ће неексплодирана муниција убијати невине цивиле“, додао је Антонов.
Сотрудник завода Spreewerk Luebben Мирко Коссац разбирает гильзы кассетных боеприпасов, Германия - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
Специјална операција у Украјини
И званично: Вашингтон предаје Кијеву касетну муницију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала