- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Париз одговорио Москви зашто шаље оружје Кијеву

CC0 / пиксабеј / Застава Француске
Застава Француске - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
Пратите нас
Француско Министарство иностраних послова назвало је неоснованим изјаве портпарола руског МИП-а Марије Захарове да демонстранти у Француској током масовних протеста користе оружје које Запад испоручује Украјини.

„Немам обичај да коментаришем неосноване изјаве госпође Захарове. У овом случају, као што знате, испоручујемо оружје Украјини као подршку њеним легитимним одбрамбеним акцијама“, рекла је портпарол француског Министарства Ан-Клер Лежандр током брифинга.

Она је истакла да је Француска има „блиску сарадњу са савезницима” и да ће наставити да кијевском режиму пружају војну подршку „у циљу повећања могућности противваздухопловне одбране”.
Поред тога, Лежандр је нагласила да је приликом разговора шефа француског МИП-а Катрин Колоне и њеног украјнског колеге Дмитрија Кулебе 3. јуна размотрено пружање безбедносних гаранција Кијеву, као и сарадња са трећим земљама ради дугорочног мира.
Претходно, портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да демонстранти у Француској користе оружје које Запад испоручује кијевском режиму.
Захарова је истакла да оружје и средства које Запад, НАТО и сама Француска издвајају за подршку неонациста и фашиста на територији Украјине, не само да се као бумеранг враћају на њихову територију, већ погађају њихов сопствени народ.
Нереди у Француској почели су након што је 27. јуна погинуо 17-годишњи возач пошто је одбио да испуни захтеве полицијске патроле на ауто-путу у париском предграђу Нантер. Полицајац који је из службеног оружја пуцао у тинејџера алжирског порекла је приведен.
Руски вишецевни бацачи граната Град - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
Специјална операција у Украјини
„Нова ера”: На Западу извукли три закључка из украјинског сукоба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала