- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црвена звезда довела ново појачање – из НБА

© Фото : КК Црвена звездаМарко Симоновић
Марко Симоновић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Црногорски центар и бивши играч Чикаго Булса Марко Симоновић, ново је појачање Црвене звезде. Симоновић који има 23 године потписао је у суботу увече двогодишњи уговор са црвено-белима.
Висок је 213 центиметара и тежак 110 килограма, а подједнако успешно може да игра на позицијама крилног центра и центра.
Професионалну каријеру започео је у италијанском клубу Менс Сана, а касније је био члан Петрол Олимпије из Љубљане и екипе Меге, да би као 44. пик на драфту 2021. године потписао уговор са Чикаго Булсима.
Наступао је и за њих развојни тим Винди Булс. Црногорски репрезентативац биће појачање црвено-беле екипе на две позиције (крилног центра и центра). У Црвеној звезди носиће дрес са бројем 11 који је својевремно носила легенда клуба Љубодраг Дуци Симоновић.
Марко Симоновић је друго појачање Звезде за нову такмичарску сезону након повратка Дејана Давидовца (уговор на три сезоне), док је Лука Митровић продужио уговор са клубом на још три сезоне.
Иначе, Црвена звезда је већ имала Марка Симоновића у својим редовима, репрезентативца Србије и некадашњег капитена црвено-белих.
Кошаркаш Партизана Тристан Вукчевић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
Јовић и Петрушев опет добри, дебитовао и Тристан Вукчевић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала