- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јовић и Петрушев опет добри, дебитовао и Тристан Вукчевић

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Тристан Вукчевић
Кошаркаш Партизана Тристан Вукчевић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
Пратите нас
Српски кошаркаш Никола Јовић одиграо је сасвим добар меч у оквиру Летње лиге у дресу Мајамија против Бостона. Поред њега, ноћас су запажени били и Филип Петрушев из Филделфије, као и Тристан Вукчевић, нада Вашингтона.
Јовић је у победи Хита од 99:88 убацио 14 поена и поред тога имао је шест скокова и три асистенције. Лепа реклама, посебно јер се његово име све чешће спомиње у контексту потенцијалног трејда.
Млади српски кошаркаш се спомиње као један од могућих играча које би Мајами могао да искористи у потенцијалном трејду за Демијана Лиларда. Ас Портланда, наводно, жели да иде у Мајами, али питање је да ли тим са Флориде може да задовољи Портланд...
Амерички медији су и истакли да су људи из Мајамија првенствено желели да виде на делу Јовића, као и Орланда Робинсона. Овај други је био још успешнији са 36 поена и 11 скокова.
Јовић је поново нападао агресивно отворен простор после дриблинга, а амерички медији га хвале да је био веома несебичан, да је тражио саиграче и стављао их у најбољу позицију, чак и када је сам могао да поентира.
Истиче се да је агресивност Јовићу донела и доста фаулова, па је са линије за слободна бацања шутирао осам од девет. У сваком случају, млади кошаркаш наставља са запаженим партијама и показује раскошан таленат.
У осталим мечевима, Филаделфија је са 110:101 савладала Њујорк, а српски кошаркаш Филип Петрушев био је двоцифрен са 13 поена и 5 скокова. Његов саиграч Спрингер био је најбољи са 23 коша, док је утиму Никса Дакуан Џефрис убацио 20 поена.
Вашингтон је са 91:83 изгубио од Индијане, а дебитант Тристан Вукчевић је у редовима пораженог тима имао 9 поена и 6 скокова за 22 минута. Џони Дејвис са 17 предводио је тим из престонице до тријумфа.
Виктор Вембањама - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Деби за заборав првог пика у Америци – Вембањами шут „остао у Француској“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала