- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиња за наставак најлепше бајке на Вимблдону

© AFP 2023 / SANDER KONINGНаталија Стевановић
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Српска тенисерка Наталија Стевановић која је фантастичним партијама и још занимљивијим конференцијама за медије, доспела у епицентар пажње овогодишњег Вимблдона, бориће се у трећем колу против Петре Квитове од 12 часова. После њих, на терен ће Ласло Ђере ког чека Грк Стефанос Циципас.
Српска хероина покушаће да настави своју бајку на чувеној лондонској трави, коју је после сваке победе пробала, по узору на највећег свих времена - Новака Ђоковића.
Чехиња је два наврата подизала пехар на Вимблдону, након што је савладала све препреке 2011. и 2014. године. Дуел Наталије и Петре заказан је као први на терену број 2, те се почетак очекује око 12 часова по српском времену.
По завршетку, на исти тај терен ће српски тенисер Ласло Ђере и Грк Стефанос Циципас који је после прекида и борбе од два дана елиминисао у пет сетова, кроз драму, Ендија Марија.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
„Нивелација“ по лондонским правилима – наравно, на Ђоковићеву штету
Када је Наталија у питању, она је већ нанизала пет победа у Лондону. Три у квалификацијама, да би у првом колу уследила сензација и елиминација фаворизоване Каролине Плишкове, затим је пред Српкињом рекет положила и Немица Тамара Корпач у два сета - 7:5, 7:5.
Јасно је да је Квитова, иначе девети рекет света, апсолутни фаворит, али је се с друге стране Наталија показала да то ништа не мора да значи. Она игра своју игру, игра се и побеђује, а све то чини с осмехом на лицу.
„Лепо ми је, све време сам била испод радара, што ми је скроз у реду, јер свако има неки свој пут. Ја радим оно што волим, имамо ту неку визију коју пратимо. Наравно кда се нешто лепо постигне, с тим дође и пажња. Пуно људи ми пише, који ми раније нису писали. Сада пишу. И, лепо је што пишу, наравно. Хвала им. Прија ми то“, искрено ће Наталија.
Стевановићева је спремна за наредну препреку, која ће бити најтежа до сада у Лондону на трећем Гренд слему у сезони.
„Исти је приступ, нова противница. Да ли је Плишкова или Квитова, поштовање за свакога. Била она 100, 200. није битно. Што се тиче Квитове, поново феноменалан осећај, играћу поново на већем терену, даћу све од себе, покушаћу на све начине, макар до прекосутра играла, да сломим њену игру. Ако видим да она можда боље реагује на слајс, да је са те стране интелигентнији играч... Плишкова је што на ум то на друм,. Квитова је освојила два пута Вимблдон. Биће то феноменалан меч. Ако желим да будем овде, ови мечеви те чине бољим. Шта год да се деси, победила или изгубила, иде се даље", поручила је фантастична Наталија Стевановић коју очекује велики скок на ВТА листи због сјајних партија на Вимблдону.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Новак није могао да прећути: „Шта је проблем?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала